SAMFUND

lør, 07 jul 2018

Rejs i den lange sommerferie

Det er en god ide at sikre sin lejlighed, inden man tager på ferie.

De fleste studerende har en utrolig lang sommerferie, da der som regel allerede er læseferie i maj og juni. Det vil sige 2-3 måneders ferie, hvor studiet ikke går og trykker. Denne pause når man dog først frem til, når man har gennemført alle sommerens eksamener, og det kan være en hård omgang. Men hvad skal man så lave i denne lange sommerferie? Forslaget herfra lyder, at man skal tage ud og rejse, så man for alvor kan holde ferie og udvide sin horisont. Så er det næste bare lige at finde ud af, hvordan man skal få det hele til at hænge sammen med økonomien, samt hvor man skal hen.

Vælg en billig rejsedestination

Man kan lige så godt begynde at planlægge i god tid, og når man er studerende, er det helt klart det bedste at gøre, så man kan nå at forberede nogle ting. Det første, som der bør være styr på, er, hvor man skal hen. Det gælder om at vælge en billig rejsedestination, hvor mad og overnatning også er billigt, så man ikke skal tænke alt for meget på at spare. For det er nemlig noget af det sidste, man har lyst til at skulle have hængende over hovedet, når man er på ferie. Derfor er Thailand en oplagt destination, da rejsen til Thailand kan gøres til en fornuftig pris, og mad og overnatninger er en del billigere end så mange andre steder. Desuden er det et fantastisk sted kulturelt og naturmæssigt, så der vil være rigeligt at udforske og opleve. Læs mere her.

Spar penge op

Når nu man har valgt sin rejse i god tid, gælder det om at finde pengene til den. Først og fremmest er det en god ide hele tiden at holde udkig efter billige flybilletter, da det kan spare en for mange penge. For det andet så er det vigtigt, at man allerede nu begynder at spare op, hvis ikke allerede man er begyndt. Hvis man har et job, er det bare at knokle igennem, så man kan lægge en god håndfuld til side hver måned, og samtidig bør man spare en del på sine månedlige udgifter. Det vil sige, at man nok ikke lige skal tage i biografen eller på café hver uge. Det er desuden en god ide at placere sin ferie sidst i sommerferien, så man har den første måned til virkelig at tjene nogle penge.

Sørg for, at din lejlighed er sikret

Det er en god ide at sikre sin lejlighed, inden man tager på ferie, så man ikke kommer hjem til et halvtomt hjem, hvor der mangler diverse værdigenstande. Det er en god ide at tjekke, hvorvidt ens dør er i ordentlig stand, da det nogen gange kan være synderen, hvis den ikke er det. Desuden er det en god ide at få installeret en tyverialarm, og hvis man vil være helt på den sikre side, skal man også have et overvågningskamera. Få videoovervågning til bolig mens du rejser
None

None