SEXBREVKASSE

man, 11 jan 2016

Nabiha er "unfuckwithable" på ny single!‏

Måske findes ordet ikke i virkeligheden, måske er det en vending, som Dansk Sprognævn ville reagere meget voldsomt på, men betydningen af det er ikke desto mindre fantastisk. Unfuckwithable. Et ord Nabiha faldt over på sin venindes instagram og som lige siden har sat sig fast og som ifølge hende selv beskriver, hvad hendes nye single ’Weapon’ handler om.

”Det at være unfuckwithable betyder, at når man møder negativ energi, så er man så meget i balance med sig selv, at det totalt preller af. Man bliver urørlig, og det gad jeg fanme godt være bedre til at være. I "Weapon" synger jeg; I ain't paying it no mind / It’s alright, it's alright, I stay fly, I stay fly. Jeg er mega perfektionist og arbejder altid på at udvikle mig. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg kunne være bedre til at give slip og sige: ”Hey – Jeg gør min ting så godt jeg kan, og det er totalt godt nok!” – men det er lettere sagt end gjort”, siger Nabiha og griner.

LÆS OGSÅ: "Nabiha leger med “dyrene”

”Når jeg laver musik så tænker jeg ofte på, om tingene kan gøres bedre, og det sjove er faktisk, at ‘Weapon’ til at starte med havde en helt anden titel. Vi fik en ide til, hvordan sangen kunne forbedres, og så røg jeg på det næste fly til London for at prøve det af. Det var super fedt, og jeg havde en totalt optursfølelse i kroppen. Jeg elsker at arbejde på den her måde!” Denne konstante søgen efter at gøre musikken bedre kendetegner Nabihas arbejde i det hele taget. Selvom hun efter snart tre plader har fundet sig tilrette i sin lyd, så er det vigtigt, at der er en fremdrift, en søgen og en nysgerrighed, som skal bringe hende og især musikken videre.

“Det skal jo gerne være sådan, at jeg fra plade til plade træder et skridt op”, siger hun

Ved du, hvad du arbejder frem mod?

“Jeg vil rigtig gerne prøve at skrælle nogle lag af. Jeg er en meget privat person, men det er ikke altid, det spiller lige godt sammen med at være musiker”, siger Nabiha og trækker lidt på skuldrene.

Hvordan skræller man lag af?

“Jeg har altid arbejdet ud fra mit eget udgangspunkt og skrevet min egen historie. Det skræmte mig på den første plade, og det gør det i den grad stadig, men jeg vil rigtig gerne være bedre til at give slip, for ved at give mere af mig selv, kan jeg også give mere til andre. Man er aldrig alene med sine følelser, der vil altid være nogen som kan relatere og måske endda bruge det til noget. Det er en fantastisk følelse, når folk efter mine koncerter kommer op og fortæller om deres oplevelser, og hvordan de har brugt mine sange i deres liv”.

Selv definerer Nabiha sin musik som noget, der bor inde under en pop-paraply, men som også har al mulighed for at lade sig inspirere af alt muligt andet. En musikalsk pop-kamæleon af en art.

“Nogle af mine tidligste barndomsminder, er min families store kærlighed til musik – det er ikke alle, der kan synge, men alle gør det alligevel. Det er det fællesskab pop skaber, og den glæde jeg gerne vil ha’ ind under min paraply. Jeg elsker pop, og det som pop kan! Den får den sværeste produktion til at lyde fuldstændig ubesværet, og giver os en lyst til at synge med uanset om vi så kan synge eller ej. For musik handler om følelser, og pop er bare virkelig en abstrakt genre, som giver mig al den plads, jeg har brug for til at lege - og det er sindssygt vigtigt for mig!”.

‘Weapon’ er det seneste eksempel på denne leg, og når Nabiha synger: ”Never let nobody dim your light / Like a firework just keep on shining bright”, så er det de ord hun tager med på gaden for at huske sig selv på hvad det vil sige at være ’Unfuckwithable’.

https://youtu.be/Ugacn9WHsJ8?t=14
  • Nabiha debuterede i 2010 med det livsbekræftende og anmelderroste album "Cracks"
  • Lavede den internationale version "More Cracks" i 2011 med hitsinglen "Trouble" som lå i fast rotation på 25 danske radiostationer, og ikke mindst "Never Played the Bass" som var en af det mest spillede sange på dansk radio.
  • I 2013 udgav hun albummet "Mind the Gap", hvorfra både titelnummeret og 'Ask Yourself' sikrede hende guld- og platinplader
  • Har modtaget European Border Breakers Award og været nomineret i kategorierne "Årets Popudgivelse" “Årets nye artist”, “Årets video” og "Årets Kvindelige Artist" til Danish Music Awards
  • Har modtaget 8 guld og 4 platin singler i alt
  • Har haft hele 4 nummer 1 placeringer på UK's Urban Chart
  • Lå  nummer 1 på US Billboard Dance Charten med hitsinglen "Animals"
  • Har spillet prestigefyldte amerikanske festivaler som Austin City Limits, South By Southwest og San Francisco Pride, samt spillet shows over det meste af Europa.
  • Over 10 millioner har set hendes videoer på Youtube
  • Hun er lige nu aktuel som ny dommer i "Danmark Har Talent" på TV2