SEXBREVKASSE

fre, 01 apr 2016

Christopher m.fl. til X Factor-finale

I dag fredag den 1. april kl. 20.00 afholdes X Factor-finalen

Mads Langer, Christopher, Scarlet Pleasure og phlake optræder til X Factor-finalen. Foruden de fire store danske navne spiller også de tre unge kometer Alex Vargas, Patrick Dorgan og amerikanske Brandon Beal.

Af

Christian Rask

Mads Langer, Christopher, Scarlet Pleasure og phlake optræder til X Factor-finalen i DR Byen i dag den 1. april. Foruden de fire store danske navne spiller også de tre unge kometer Alex Vargas, Patrick Dorgan og amerikanske Brandon Beal. Alle syv navne vil være med til at sikre et brag af en X Factor-finale. Niende sæson af X Factor har været præget af et kolossalt højt niveau hos livedeltagerne, hvilket gør det endnu mere spændende, hvem af de tre finalister, der løber med sejren til det storslåede finaleshow. DR kan nu præsentere syv stærke navne til fredagens finale, som kommer til at løfte showet til et endnu højere niveau. Som noget nyt i år, får X Factors tre finalister, Reem, Alex og Embrace fornøjelsen af at stå på scenen sammen med hele to af de seks gæsteoptrædende. Hvem der skal synge duet med Mads Langer, Christopher, Scarlet Pleasure, Alex Vargas, Patrick Dorgan og Brandon Beal må man vente med at se til finalen løber af stablen fredag klokken 20.00 på DR1.

”Det er et virkelig flot og storstilet line-up, vi kan præsentere ved årets X Factor-finale. Vi har nogle af de helt store danske navne inden for popverdenen kombineret med tre stærke talenter. De skal nok gøre deres til, at vores tre finalister vil lyse og skinne endnu mere og performe deres ypperste,”

siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Albumaktuelle gæsteartister

Udover, at det er nogle af Danmarks største kunstnere, som vil stå på scenen med X Factor-finalisterne på fredag, så er flere af dem også albumaktuelle her i foråret. Mads Langer udgav sit femte album ”Reckless Twin” den 18. marts og Christopher og Scarlet Pleasure er også lige på trapperne med nyt musik til deres mange fans. Christopher er klar med sit tredje album ' 'Closer' - den 15. april.
None

None

Mads Langer

På trods af sin unge alder, har Mads Langer allerede fem album bag sig – blandt andet det platinsælgende 'In These Waters' fra 2013, der markerede sig ved at placere Langer som den mest spillede komponist i Danmark det år. Han har markeret sig både nationalt og internationalt med hits som 'Fact-Fiction', 'Overgir Mig Langsomt', 'Heartquake' og 'Elephant'. I 2013 var singlen 'Elephant' det mest spillede nummer på dansk radio. I forlængelse af 'In These Waters' har han gennem de sidste tre år spillet omkring 300 koncerter både i Danmark, men også i Europa og USA – herunder 10 udsolgte koncerter i træk i Store Vega – og vundet seks Gaffa Awards, en DMA, en Carl Prisen og en Zulu Award. Den 18. marts landede Mads Langers femte album 'Reckless Twin' på gaden. Albummet indeholder blandt andet hittet ”3AM” og den helt nye single ”Tunnel Vision”. Ud over den flotte start med de 2 singler har albummet også fået flotte anmeldelser med på vejen.

Christopher

Christopher voksede op i Tårnby på Amager. Han har altid sunget for sig selv, og da han fik en guitar i hånden, vidste han hvilken retning, at hans liv skulle tage. I 2011 præsenterede han sig på Youtube med en akustisk udgave af Robyns ”Call Your Girlfriend”, tæt fulgt af debutalbummet ”Colours” og hitsangen ”Nothing In Common”. ”Told You So” ændrede hans status fra lovende til rødglødende. Sangene ”Crazy” og ”Mama” var blandt årets mest populære, og albummet toppede Spotifys danske streaming-hitliste i mere end 50 dage efter udgivelsen. Christophers gennembrud blev cementeret, da han modtog priserne for Bedste Album, Publikumsprisen og Bedste Club Track ved Danish Music Awards 2014. Året efter vendte han tilbage til showet – som vært! Næste store begivenhed i den friske karriere er udgivelsen af 'Closer' i april, og albummet har allerede født to hitsingler: 'Tulips' var et af de største danske hits i 2015 med massiv radiodækning og flere end 11 millioner streams på Spotify. Senest har ”Limousine”, der parrer Christopher med den norske rap-duo Madcon, fået stor opmærksomhed i hele Norden.
None

None

Scarlet Pleasure

Det er nu godt to år siden, at Scarlet Pleasure skød karrieren i gang med popbrisen ”Windy” - og nu er debutalbummet endelig på vej. Trioens beskedne bagkatalog har kurs mod 20 millioner streams og med den storhittende 'HEAT' og senest 'Wanna Know' er Scarlet Pleasure blevet et populært navn på de danske radiobølger. Scarlet Pleasure har endnu ikke en releasedato på deres nye album klar, men de har netop sluppet den første single løs 'I won’t tie you down unless you want to…'.På livefronten kan drengene se frem til en fuldt booket sommer, hvor de blandt andet gæster Smukfest, Tinderbox og Northside.

Fire unge fremadstormende kometer

Fælles for Alex Vargas, Patrick Dorgan, Brandon Beal og Phlake er, at alle fire unge kometer stormer frem hos både dansk og udenlandskpublikum med international lyd og format. En lyd og et format som de tre finalister glæder sig til at kunne støtte sig op af til finalen på fredag.
None

None

Alex Vargas

Den unge stjernekomet, sangskriver og producer Alex Vargas skaber i øjeblikket overskrifter rundt om i verden på diverse anerkendte musikblogs med hans singler 'Giving Up The Ghost', 'Solid Ground' og BBC Radio 1 favoritten, 'Till Forever Runs Out'. Alex Vargas´ elektroniske soul stemme minder om kunstnere som D'Angelo, Frank Ocean og Honne. Hans længede ventede EP blev udgivet i januar 2016. EP´en er co-produceret og mixet af den talentfulde DanGrech-Marguerat, som tidligere har produceret hits for Outkast, Big Boi, Nelly, Beyonce og Janelle Monae. Alex Vargas, som er halvt britisk og halvt dansk, er født i København. Han flyttede til London i teenageårene og startede sin musikkarriere i slutningen af nullerne med indie-pop gruppen Vagabond, der nød stor kritikerros. Men Alex følte sig ikke i sit helt rigtige element, og i de kommende år begynde han at udforske en mere elektronisk retning, som blev realiseret, da han mødte Tommy Sheen, en ung musikproducer fra Leeds. Sammen perfektionerede de deres elektroniske soul- og guitardrevede melodiske pop lyd, som har høstet stor anerkendelse fra verdens mest respekterede anmeldere, musikblogs og magasiner.

Patrick Dorgan

Udgav sit debutalbum ”Painkillers” i november 2015, som opfølger til et af årets mest spillede hits, nemlig ”Marilyn”. Patrick Dorgan voksede op i Valby med en dansk far og en irsk mor, der elskede at synge og tit konkurrerede med Patrick om at ramme de høje toner, når Whitney Houston blev spillet i radioen. Efter en række af småjobs og et kort ophold på musikkonservatoriet landede Patrick Dorgan på rette hylde som sangskriver og sanger. I 2015 var Patrick Dorgan også på sin første landsdækkende tour, og henover sommeren gæstede han en lang række af landets største festivaler blandt andet ’Smukfest’, mens han også var med Grøn Koncert-karavanen rundt i juli måned. I Valbyparken kunne man opleve ”Danmarks dyreste kor”, da Dorgan på et enkelt nummer blev flankeret af d’herrer Christopher og Lukas Graham. Og på dagen for sin albumrelease åbnede han showet for Lukas Graham og startede samtidig sin store Danmarksturné, som han har afsluttet her i marts efter at have besøgt ikke færre end 23 spillesteder rundt om i Danmark.
None

None

Brandon Beal

Brandon Beal kan meget vel være den mest berømte artist og producer bosiddende i Danmark, som danskerne endnu ikke har hørt om. Amerikaneren fra Texas har samlet rundet 75 millioner streams på Spotify, hvor hans aktuelle storhit med Lukas Graham allerede tæller 10 millioner streames på Spotify, hvilket placerer sangen som nummer 1 på Danmarks officielle single-hitliste Top 40 og tilmed #1 på radiohitlisten ”Airplay Charten”. Samtidig har Brandon Beal, som har boet i Danmark siden 2011, netop rundet en sjælden milepæl i dansk favør med 100 millioner views på Youtube med videoen til sit verdenshit ”Twerk It Like Miley”, hvor ingen ringere end Christopher medvirker. Tilbage i februar udkom musikvideoen til ”Golden”. I den storslåede og rørende musikvideo fortælles Brandon Beals livshistorie fra da han på tragisk vis brækker nakken under en amerikansk football-kamp og mister troen på fremtiden, til han begynder at lave musik og i sidste ende modtager en pladekontrakt med Universal Music og står foran 10.000 mennesker i et udsolgt Forum i København og fremfører”Golden” sammen med Lukas Graham. Brandon Beal har de sidste fem-seks år boet i Danmark og samarbejdet og udgivet singler med de allerstørste danske artister som Christopher, KATO, Hedegaard og nu også Lukas Graham.

phlake

Med sange som ”So Faded” og ”Pregnant” har phlake markeret sig som et at Danmarks mest spændende og nye navne. I det sidste år er det gået stærkt for phlake. På baggrund af blot to singler udsolgte de både Ideal Bar og Lille Vega på kort tid. Deres første single ”So Faded” kom i rotation på dansk radio, men fik mere opmærksomhed i udlandet, end herhjemme. Opfølgeren, som er en hyldest til den gravide kvinde, ”Pregnant” blev ’P3’s Uundgåelige’, og derfra gik det stærkt i Danmark. Singlen er gået platin på streaming og har rundet 10 millioner streams på Spotify alene. Deres nye single ”Angel Zoo” er lavet i kølvandet på den succes, der kom med udgivelsen af ”Pregnant”, men viser en mere dyster side af phlake. Nummeret handler om at bryde konventionerne og stå ved den, man er. phlake består af sanger og sangskriveren Mads Bo og produceren Jonathan Elkær, der har rødder i Tabu Records og har lavet beats for blandt andet Suspekt, Marwan og Jooks. Duoen skiller sig ud med deres blanding af organisk r&b og tunge hiphopbeats – eller rythm’n’balls, som de selv kalder det. Til juni er er phake klar med deres debutalbum og til sommer spiller de på danske festivaller som Northside, Musik i Lejet, Trailerpark Festival og Smukfest, samt egne koncerter på Train og Store Vega til oktober. Finalen finder sted i DR Byens Studie 5 på fredag den 1. april 2016 klokken 20.00 og vises på DR1.