SEXBREVKASSE

ons, 18 maj 2016

Aarhus CrossFit på europæisk og afrikansk plan

Seks medlemmer fra Aarhus CrossFit har kvalificeret sig til en plads ved mesterskaberne i Madrid (Foto: Colourbox)

Aarhus CrossFit kvalificerer sig til de europæiske og afrikanske mesterskaber for første gang

Seks medlemmer fra Aarhus CrossFit har for første gang i klubbens historie fået en plads på listen over deltagere ved de europæiske og afrikanske holdmesterskaber i CrossFit i Madrid. Lyden af tunge vægtstænger, der løftes fra jorden og rammer den igen få sekunder senere. Atmosfæren i hallen, jargonen mellem medlemmerne og luften i træningslokalerne er ikke til at tage fejl af hos Aarhus CrossFit. Ansigtet af en ung mand, der bider tænderne sammen, pryder væggen i den store hal på Aarhus Havn. Det er 26-årige Filip Yang Fisker. Han har to gange tidligere deltaget i de europæiske mesterskaber som individuel atlet: i 2014, hvor han blev nummer 18, og i 2015, hvor han fik en flot sjette plads.

Nu skal han til holdmesterskaberne i Madrid d. 27.-29. maj 2016.

”Det væsentlige i holdkonkurrencen er, at alle skal kunne præstere, og for, at det kan ske, er man nødt til at kende hinanden godt og kunne samarbejde. Også under stressede forhold. Af samme grund gælder det om at hive hinanden op og opnå et hold, der gør hinanden stærkere,”

siger Filip Yang Fisker om forskellen på at deltage som individuel atlet i forhold til på et hold.

”Det er fedt at have nogen at dele oplevelsen med. Både de gode stunder, de dårlige og selve ’ansvaret’ for at yde sit bedste. Og når det er folk, man træner med næsten dagligt, og som er ens venner, så ved man også bare, at det bliver super fedt at deltage sammen,”

fortæller han.

Martin Dan Jørgensen, som er daglig leder i Aarhus CrossFit supplerer:

”Det giver os som klub en helt særlig fællesskabsfølelse, når vi kan støtte op omkring holdet, der skal til Madrid sidst i maj. De er nogle gode repræsentanter for vores klub, og de lever alle seks op til et af vores mantraer, som er, at ’når man er stærk, skal man også huske at være sød."

Det er Pippi Langstrømpe, der står bag ordene, men det kunne lige så godt have været Filip Yang Fisker eller en af de andre atleter. En større flok af klubbens andre medlemmer har allerede købt flybilletter til Madrid, så de kan heppe fra sidelinjen. Går holdet fra Aarhus CrossFit hen og lander i top fem i Madrid, får de en billet til verdensmesterskaberne, som afholdes i Californien i USA i juli.

FAKTA:

De kvalificerede medlemmer fra Aarhus CrossFit er: •Filip Yang Fisker, 26 •Stig Hachenberger Rasmussen, 25 •Kathrine Hachenberger Rasmussen, 28 •Jeanett Nielsen, 25 •Christine Lumby, 27 •Karl-Johan Schmidt, 24  

Trænere:

• Jens Andreas Schmidt, 26 og Nicolaj Grande Arberg Mortensen, 26Filip Yang Fisker, Karl-Johan Schmidt, Stig Hachenberger Rasmussen, Kathrine Hachenberger Rasmussen og Jeanett Nielsen deltog i oktober 2015 i Super Team Cup, som er en større international holdkonkurrence i London. Holdet fik en samlet 10. plads ud af 100 hold. •Kathrine Hachenberger Rasmussen sluttede som den bedste politikvinde i Europa i Open 2016 (den første kvalifikationsrunde på tværs af alle lande i verden).