SEXBREVKASSE

man, 26 sep 2016

Priskrigen på mobilabonnementer fortsætter

Der kan være meget at spare ved at kombinere dit mobilabonnement og din streaming tjeneste.

De seneste par år har været præget af en kraftig priskrig indenfor mobilabonnementer. De store udbydere som TDC, Telia og Telenor har gang på gang hakket en tier af prisen, og det hele kulminerede omkring årsskiftet, hvor TDC vurderede at bunden var nået, og derfor hævede man prisen med 20 kr. over nogle måneder.

Siden nytår har der således været nogenlunde ro på priserne for mobiltale og data, men nu begynder de tilsyneladende at røre på sig igen.

Prisen er igen under 100 kr/måned

Nu er der så imidlertid i gang i priskrigen igen, hvor Oister netop har lavet en kampagne med 8 timers taletid og 8 GB data for 89 kr. per måned. Det betyder et abonnement man faktisk kan bruge, uden at skulle tilkøbe ekstra data og taletid, som det ellers ofte er tilfældet ved priser under 100 kr/måned. For at sætte datamængden lidt i perspektiv, kan vi kikke lidt på Youtube som eksempel. En times Youtube video i højeste opløsning (1080 px) bruger omkring 1,2 GB data, så du vil kunne se 6-7 timers HD video med abonnementet, før du vil skulle tilkøbe ekstra datapakke. Det er en del data at have i lommen, da de fleste sørger for at hoppe på et lokalt Wi-Fi netværk, når de streamer video, og nøjes med at bruge mobilens data til nyheder, e-mails og andet tekstbaseret browsing. Mobilselskabet 3 har også i noget tid ligget med et abonnement på 99 kr./måned, hvor du får 6 timers tale og 6 GB data. 3 ejer Oister, så det er naturligt at deres kampagner følger hinanden lidt prismæssigt. Der kommer formodentlig snart et modspil fra de andre store udbydere: TDC, Telia og Telenor. Dette prisfald kommer som sagt ovenpå en generel prisstigning i branchen omkring årsskiftet, og det er der en forklaring på. Priserne ændres hver måned, så du skal have fat i en af siderne som overvåger priserne for at få overblik, fx Netkablet.dk, der hver måned følger priserne på mobilabonnementer tæt.

Derfor steg priserne henover årsskiftet

Ifølge Computerworld steg priserne i første omgang primært fordi der planlagt en fusion mellem Telenor og Telia, som EU modsatte sig. EU forudså at det ville medføre dyrere mobilabonnementer til brugerne, hvis fusionen lykkedes. Margrethe Vestager var en af de personer, som modsatte sig fusionen, fordi hun vurderede at tre store spillere er for lidt til det danske marked, og det er netop hvad der ville blive konsekvensen af en sammenlægning af de to store mobilselskaber. Sammenlægningen kunne blive en bekostelig affære, som i sidste ende skulle hives hjem via højere priser på abonnementerne, og med kun to konkurrerende selskaber tilbage, gættede man på at det ville medføre en prisstigning. Det blev dog til en prisstigning alligevel, og ifølge computerworld skyldes det, at TDC forudså at Telia og Telenor pga. den mislykkede fusion måtte finde andre veje til at øge indtjeningen på det danske marked. Det tyder på TDC så rigtigt i krystalkuglen, for de to mastodonter fulgte hurtigt med TDCs prisstigning, og så sit snit til at øge indtægten på eksisterende marked. Det tyder dog på, at det var en kortvarig våbenhvile som 3/Oister ikke var med på, så mon ikke vi snart ser priskrigen køre videre mellem alle de store selskaber, og vi igen kan forvente at priserne ligger tæt på de hundrede kroner for de fleste billige mobilabonnementer.

Rettelse

Efter at ovenstående artikel er blevet bragt har vi fået nye oplysninger om de ovennævnte mobilabonementer: 3s billigste mobilabonement koster i dag 120 kr. om måneden og inkluderer 12 GB data, 12 timers tale, fri 3til3. Det næstbilligste er til 130 kr.om måneden og inkluderer 3 GB data, fri tale, 3LikeHome, wifi-opkald og 3Deling. Oister har to abonementer til under 100 kr.om måneden
  1. 3 timers tale og 2 GB data til 69 kr. om måneden
  2. 10 timers tale og 10 GB data til 99 kr. om måneden
(Artiklen er sponsoreret)