SEXBREVKASSE

fre, 14 okt 2016

Vesterbro Ungdomsgård er vært for Musikstarter

Scarlet Pleasure, Duné, Ulige Numre og Den Magnetiske Ørn har mentorrollerne ved Musikstarter på Vesterbro Ungdomsgård.

Bare fordi man snart er 60 år, er man ikke nødvendigvis gammeldags. Det er Vesterbro Ungdomsgård (VUG) i hvert fald langt fra. For her spiller musikken i den grad stadig. Fra salene i den legendariske kulturinstitution, der blev etableret i 1958, brager nye toner, tiltag og øgede musikfaciliteter.

Vestebro Ungdomsgård anno 2016 er da også blevet valgt til at være vært, når det prisvindende og populære musikprojekt Musikstarter afholdes i København i efterårsferien.

I år er det Scarlet Pleasure, Duné, Ulige Numre og Den Magnetiske Ørn, der indtager mentorrollen for de 60 deltagere på musikcampen. Alle mellem 13-18 år kan være med – også selvom man ikke kommer fra et hjem med klaver. VUGs suveræne musikfaciliteter danner således rammerne for den ultimative musikalske ungdomsoplevelse – med et fedt soundtrack! Musikstarter er musikkens svar på fodboldskoler. 10 ungdomsskoler– og klubber, rundt om i landet, inviterer 60-100 unge til, at spille musik non-stop i fem dage. Musik og kreativitet vil summe alle vegne på Vesterbro Ungdomsgård, når de 60 unge decideret flytter ind i klubben på Absalonsgade. Her vil de bruge efterårsferien på at dygtiggøre sig inden for musik i samarbejde med professionelle danske bands, der fungerer som inspiration og mentorer. Ulige Numre kommer forbi og giver deltagerne musiktips, som de unge kan øve sig på i Vesterbro Ungdomsgård musikfaciliteter. Bands vil spille i øvelokalerne sammen med Duné, beats blive indspillet i studierne, korsang sunget på gangene sammen med Scarlet Pleasure. Klaveret spiller non-stop og guitarriffs byder velkommen i gården. Bands og solister vil jamme sammen på kryds og tværs af musiksmag og musikalske interesser. Det hele sluttes af torsdag aften den 20.10 med en storstilet koncertaften, hvor deltagerne fremfører dét, de har arbejdet med i løbet af ugen.

Musikkens positive facetter kan involvere alle

Vesterbro Ungdomsgårds musikfaciliteter vil i forbindelse med Musikstarter danne rammerne for, at de unge musikspirer kan føre deres kreative idéer og drømme ud i livet, udvikle sig og møde nye mennesker og venner på tværs af alder, kultur, køn, etnicitet, social klasse og kreative forkundskaber. Formålet med Musikstarter er nemlig, at flere unge opnår følelsen af det fællesskab, der kan opstå gennem musikken. Derfor er Musikstarter for alle, uanset om man er nybegynder, øvet, band eller solist. ”

Vi lever i en tid, hvor musikundervisning er gået hen og blevet meget dyrt i flere kommuner. Samtidig ved vi, hvor godt musikudøvelse er for børn og unges kreativitet og evne til at tænke innovativt. Og det er jo evner, som er vigtige på det fremtidige arbejdsmarked. Vi støtter derfor arrangementer som Musikstarter, fordi vi deler deres vision om, at musik skal være for alle

”, siger Ø, der til daglig er én af de dedikerede musikmedarbejdere i VUG.

Musikalsk udvikling i fællesskab

At Vesterbro Ungdomsgård er blevet valgt til at vært for et arrangement som Musikstarter understreger klubbens nye tider og nye toner, og at Vesterbro Ungdomsgård i den grad har musikken og de unges personlige udvikling i fokus. Ungdomsklubben har nemlig, qua den igangværende diskussion om dyr musikundervisning, fyldt hylderne med musiktilbud til alle, bl.a. gratis øvelokaler, sang– og instrumentundervisning, DJ skole, musikstudier osv. Og så møder de unge jo blandt andre Emma Acs (sangerinde) og Søren Itenov (guitarist i Jonny Deluxe) i klubben til daglig. Med de velekviperede musikfaciliteter og et kvalificeret personale kommer de unge helt tæt på, hvad det vil sige at være musiker.

Program til Musikstarter på Vesterbro Ungdomsgård:

Mandag: Ulige numre Tirsdag: Eftermiddag - Søren Andersen fra Electric Guitars / Aften - Magnetisk Ørn Onsdag: Eftermiddag - Duné / Aften - Scarlet Pleasure Torsdag: Koncert aften, alle fremfører det de har arbejdet med på Musikstarter