SEXBREVKASSE

søn, 17 maj 2015

Årets sommerdrink til TJECK læserne

Bartender Tom Jørgensen har kreeret en lækker sommerdrink specielt til TJECK Magazines læsere. Her kan du læse dig til, hvordan du selv i fem lette trin mikser drinken - eller du kan se Tom lave drinken på videoen herunder

Tekst: Marie Enevoldsen

Foto: Marie Ravn Bartenderens Blå Bog: Navn: Tom Jørgensen Alder: 24 år Arbejde: Bartender på Kokkedal Slot Tom, hvorfor har du valgt at lave lige netop den her drink? »En sourdrink er en rigtig god sommerdrink. Den kan drikkes af alle, fordi den både er frisk og sødmefyldt. Der er æggehvide i for at gøre drinken mere fyldig og cremet, og så giver det en flot lys farve. Jeg har brugt rom, da det er nemt at få fingrene i, og man behøver ikke være millionær eller for den sags skyld bartender for at lave den her drink«. INGREDIENSER 3 cl 3-års Havana Club (eller en anden lys rom) 6 cl ananasjuice 1 ananas 1 flot glas 2 lime En masse is 1 æggehvide 2 cl sukkersirup TRIN 1 Halver de to limes og pres saften ud af dem. Du skal bruge 4 cl. Du kan bruge købt limejuice, men friskpresset saft er både billigere og lækrere. '
None

None

TRIN 2 Slå ægget ud og fjern blommen. Pisk æggehviden i en lille skål eller kande, eller shake den tørt i en shaker, hvis du har sådan en. Det er vigtigt, at du venter med at tilsætte is eller andre ingredienser. Bliv ved til æggehviden er skummende og cremet i konsistensen.
None

None

TRIN 3 Hæld derefter godt med is i din shaker, hvor den skummende æggehvide allerede er, og fyld dit glas med isterninger, så det bliver afkølet.
None

None

TRIN 4 Tilsæt derefter limejuice, ananasjuice, rom og sukkersirup. Sukkersiruppen kan du lave selv ved at koge  0,5 dl vand og 1,5 dl sukker sammen, til sukkeret er opløst. Stil derefter på køl, så den er kold, når du skal bruge den i drinken. Hvis du ikke selv vil lave sirupen, kan du købe den i et supermarked.
None

None

TRIN 5 Nu er der bare tilbage at shake din drink sammen og hælde den op i glasset, som du pynter med et stykke ananas og et blad fra dens grønne top. Resten af ananassen kan du spise sammen med drinken eller gemme til en anden gang.
None

None

Voila og god sommer!