SEXBREVKASSE

man, 12 nov 2018

Anmelderroste Chinah klar med debutplade

Fine Glindvad, Simon Kjær og Simon Andersson udgør til sammen bandet Chinah. (Foto: (Ursula Marcussen)

På blot to år har CHINAH oplevet et kæmpe fremmøde ved deres Roskilde-koncert, stor international blog-hype, haft adskillige danske radiohits, Danish Music Awards-nomineringer, at vinde P3s Talentpris og at turnere i både ind -og udland. Bandet fik også stor publikum- og anmelderros for deres to første EP-udgivelser, ’Once The Lights Are On’ og ’Hints’.

Nu er bandet endelig klar med deres debutalbum ’ANYONE’ – et album hvor CHINAH har udvidet deres udtryk og præsenterer en ny, mindre ensartet pastelfarvet lyd. https://youtu.be/aNSnlkNwTMU

Successen gav selvtillid

I kølvandet på bandets hektiske første par leveår valgte CHINAH at tage en pause med koncerter og udgivelser, for i stedet at fordybe sig i projektets retning og udtryk, og for at genfinde den nysgerrighed, der altid har været bandets drivkraft. Bandet har haft brug for at mærke sig selv og finde nye inspirationer og lyden på ’ANYONE’, kommer som et direkte resultat af dette. CHINAHs indiskutable succes har gjort, at bandet er blevet mere bevidste om, hvad de er afsendere på. ”Denne gang ved vi, at der er nogle der sidder klar til at lytte derude”, forklarer Simon Andersson. ”Vi har frygtet at blive forklaret for nemt og blive kendt som et endimensionelt band. Vi har i denne periode følt en stor frihed og lave det vi føler for i momentet. Det er ’ANYONE’ et billede på”, tilføjer Simon Kjær.

Dropbox-pladen

Fra albummets begyndelse har bandet eksperimenteret med en ny arbejdsproces. For at tydeliggøre Fine, Simon og Simons individuelle styrker og hvordan de komplimenterer hinanden, har bandet valgt at arbejde hver for sig på ’ANYONE’. "Vi kommer fra vidt forskellige musikalske baggrunde og har forskellige tilgange til både at lave og lytte musik, og vi har fra CHINAHs begyndelse forsøgt at bruge disse forskelle som en styrke. Ved at arbejde mere individuelt har vi givet bedre plads til at lade disse forskelle udfolde sig. Vi synes vores diversitet også er noget af charmen ved vores band, og vi har bevidst lade det smitte af på et lettere skizofrent udtryk på pladen”, Fortæller Simon Kjær. Simon Andersson lavede mange af produktionerne på caféer og læsesale, mens Fine indspillede de fleste vokaler derhjemme, enten på sofaen eller i sengen. ”Det gav mig en ro ikke at skulle performe foran nogen i et studie, og derfor kom min stemme også til at lyde anderledes. Mange af sangene er komponeret liggende og derfor kom de automatisk til, at ligge i et dybere leje end jeg normalt ville synge i, f.eks. som på ”Yeah Right”, forklarer Fine. CHINAH er samtidigt aktuel med en efterårsturné, der bringer dem forbi landets 4 største byer. Turnéplanen ses nedenfor og billetter kan købes her: www.gig.to/chinah. 15/11 Aarhus, Train 16/11 Aalborg, Skråen 17/11 Odense, Posten 22/11 København, Hotel Cecil 23/11 København, Hotel Cecil (UDSOLGT) 24/11 København, Hotel Cecil (UDSOLGT)