SEXBREVKASSE

tir, 29 sep 2015

Annika Aakjær er tilbage

Sanger og sangskriver Annikka Aakjær har brugt to år på sit nye album "Plads Nok"

Sanger og Sangskriver Annika Aakjærs 3. album er på trapperne og første single "Plads Nok". Albummet handler om Danmarks selvbillede, indadtil og udadtil, sangen blev til i foråret 2014, men er sidenhen kun blevet mere aktuel

LYT HER Om sangen siger hun selv:

”Jeg blev sidste år spurgt om jeg ville optræde til et meget fint og fornemt 1864 arrangement i Sønderborg, hovedsagligt med politikere og royale blandt publikum. Arrangementet satte fokus på det Danmark vi er blevet til efter det store nederlag for 150 år siden, og de bad mig om at skrive en sang som kunne være et øjebliksbillede på Danmark.

Uden helt at være klar over det endte jeg med at gribe det an som var det en lejlighedssang til en familiefest, hvor Danmark er den lidt for fulde Onkel, der måske nok er faldet lidt af på den på det sidste, men som man alligevel holder uendeligt meget af –Og som det er med lejlighedssange så skal de først og fremmest hylde, dernæst skal de stikke lidt til de mere prekære ting, men altid i en hårfin balance så hovedpersonen stadig kan genkende sig selv og ikke er i tvivl om den kærlighed der ligger bag.

Skål onkel Danmark!”

https://youtu.be/CAkn70NPMsA?t=17 Annika Aakjær har brugt de sidste 2 år på det kommende album, og sammen med den svenske producer Johan Eckeborn (Jonathan Johansson) har hun fundet et nyt musikalsk udgangspunkt, som kan høres på en ny lyd, men stadig med Annika Aakjærs sans for den tekstlige substans.