SEXBREVKASSE

man, 21 nov 2016

ANYA udgiver opfølger på Ugens Uundgåelige

Det er min flugtsang – et nummer om at vende ryggen til alt dét, der stresser mig. ’Overrun’ er titlen på den nyeste single fra ANYA, den 27-årige R&B-sangerinde, der på nummeret drømmer sig væk fra betonjunglens evige stress og tumult.

”Jeg er født på landet, så jeg finder stor ro i naturen omkring mit barndomshjem. Sangen handler om at flygte fra København, hvor alt mit ansvar og alle mine stressfaktorer befinder sig og bare komme lidt ned i tempo. Det håber jeg, folk kan relatere til, for jeg tror, at vi allesammen kan få behov for at flygte lidt.”

LYT HER

Nummeret er, ligesom den seneste single ’Doorstep’, blevet til i samarbejde med produceren Gettic, der ikke blot er ANYAs kreative makker men også en god ven og et lidt spøjst forbillede.

”Der er nok ikke så mange, som ved det, men Gettic og jeg gik på samme gymnasium, og allerede dengang havde han godt gang i musikkarrieren. Han udgav et album, da han var 20, og jeg var 17. Jeg kan huske, at jeg synes, det var helt ufatteligt sejt, og jeg så helt klart op til ham, så det er lidt sjovt at stå her mange år efter og lave musik sammen. Vi er ret forskellige, men der er opstået et nært venskab, og så arbejder vi vildt godt sammen. Jeg tog teksten til ’Overrun’ med i studiet en dag, og det dér storby-noia kunne han godt relatere til. Det kom der et ret energisk nummer ud af.”

Desuden er der ved at tegne sig en rød tråd i deres samarbejde, hvor de to numre danner et lille modsætningspar.

”Hvor ’Doorstep’ handlede om tosomheden og nærværet i en lille københavnsk lejlighed, så kan man sige, at ’Overrun’ omhandler det modsatte. Det beskriver lysten til at komme væk fra det klaustrofobiske – og alle menneskerne – og bare finde ro og plads.”

ANYA er netop ved at afslutte en tour rundt i hele Danmark, som har været en lærerig oplevelse for den unge sangerinde.

”Selvom min musik er rimelig elektronisk, så gør jeg meget ud af at give det liv og nerve, når vi spiller koncerter, så jeg har et ret stort band med på scenen. Jeg gør mig umage for, at folk skal kunne mærke, at de er til livekoncert – at musikken er ægte, og at der er noget på spil. Det er virkelig dejligt, men også hårdt, for jeg vil gerne være med i alle beslutningerne, så musikken gennemsyres af mig. Det hele skal være hundrede procent ANYA.”

Ugens uundgåelige 2015 https://youtu.be/CTTrBB16xh8