SEXBREVKASSE

man, 04 apr 2016

Billig skiferie i 2017 – Her går turen til

Skisæsonen i 2016 er så småt ved at være ovre.

Du kan stadig nå at tage på ski visse steder i Italien og Frankrig, men du får tøsne til sidst hver dag, og du risikerer at pisterne er lukkede som følge af for lidt sne.

I sommerferien er det muligt at kigge mod New Zealand og Argentina, hvis du skal have stillet din skilyst – men bjergene er forholdsvis små, lifterne er få, og det er en dyr operation at komme dertil. I stedet for er det tid til at kigge imod 2017 og skisæsonen her, der flere steder starter allerede i november, og som er i fulde omdrejninger omkring starten af januar. Jo tidligere du booker, jo bedre pris får du også på din skiferie – og det er allerede nu muligt at booke til 2017. Vi ser her på nogle af de oplagte muligheder, hvis du som studerende på et SU-budget gerne vil stå på ski, men har begrænset med midler til at tage af sted.

Den billige skiferie i 2017 går til:

Ski i Sverige Sverige er billig fordi, at landet ligger lige op ad os. Du kan tage færge til Sverige med Stenalines fra Frederikshavn, Helsingør og København. Du lægger an i Helsingborg og kan køre videre herfra i egen bil. Du kan også køre over Øresundsbroen i bil og op i landet. Til gengæld er det ikke oplagt at flyve til Sverige for at stå på ski eller snowboard. Det er nemmere og sandsynligvis billigere selv at køre hele vejen eller tage en færge. Nord- og Midtsverige har udmærkede skiområder som Idre Fjäll og Stöten. Vær dog opmærksom på, at ski i Sverige især henvender sig til nybegyndere og let-øvede. Som øvet eller ekspert vil du komme til at kede dig allerede i løbet af de første dage, da de svenske bjerge er gamle og derfor nedslidte og flade takket være tidens tand, vind og vejr. Det er samme problem, der gør sig gældende i Norge. Som ekspert, der gerne vil på skiferie i Sverige, bør du især kigge på Åre – den nordligste svenske skidestination. Her er det også en reel mulighed at tage til Oslo og køre de mange hundrede kilometer, før du ankommer til Åre. Hvis du selv kører, så er Sverige sandsynligvis billigste skidestination. Prisniveauet er under det norske; cirka hvad, du er vant til i Danmark. Du slipper for den dyre flyvetur og flere dagsrejser. Derfor er Sverige også en mulighed, hvis du bare ønsker en

skiweekend

og ikke en hel

skiuge

.
None

None

Ski i Norge:

Fra Frederikshavn, Helsingør og København kan du tage direkte færge til Norges hovedstad Oslo. Ruten fra Frederikshavn kan tage så lidt som 3.5 timer, hvis du tager hurtigfærgen. Hvis du tager ruten over natten, tager samme overgang cirka 12 timer. En bil med om bord på færge koster fra 400 kroner med de gængse færgelinjer. Du kan også flyve direkte til Oslo fra de store danske lufthavne: København, Billund og Aalborg. Med mindre du vælger Oslo Vinterpark – der er fin for begyndere, men ikke mere – skal du dog uanset hvad have fat i kørsel fra Oslo. Det er derfor sandsynligvis nemmere selv at køre med færgen. Norge som land er billigt at komme til. Din skiferie bliver hevet op i pris af det høje norske prisniveau. En pizza koster 150 kroner, og skileje per dag skal du være heldig for at få til under dén pris. Hvis du kan, så lån udstyr og tag det med. Hemsedal er Nordens mest kendte og største skiområde. Skal du have en af de få hytter, der ligger helt op til pisterne, er det om få måneder, du skal booke – ikke først i efteråret 2016, for der er de alle taget. Du har mulighed for både at bo på hoteller, ligesom det er muligt at leje en skihytte, der mest af alt minder om at leje et sommerhus i Danmark. Skihytten kan I bo fra 4 til over 10 mænd og kvinder I. Jo flere I er afsted, jo billigere bliver det for den enkelte. Du kan finde et stort udvalg af feriehuse- og hytter på Cofman.dk.  

Bus til Alperne

Kan du klare en længere tur i bus? Flere italienske skiområder kan godt konkurrere på pris med de nordiske – især toldfrie Livigno i Norditalien. Udfordringen er dog at komme frem og tilbage inden for et rimeligt budget. Du rejser billigst til Livigno i en bus fra Danmark. Busrejsen tager i omegnen af 24 timer, og du sover i dit sæde undervejs. Alternativt skal du flyve til Østrig eller til Italien og flyve herfra – eller køre med egen bil, hvilket er marginalt hurtigere, men til gengæld væsentligt dyrere. I højsæsonen er Frankrig især nemt pebret at opholde sig i. Flere østrigske steder kan også tilbyde udmærkede priser, hvis du formår at finde bustransport ned. Hvis I tager mange afsted sammen, kan I enten leje en hel bus sammen, eller alternativt leje en ”minibus” og selv køre. En minibus med plads til 10 personer kræver ikke stort kørekort.

Skibakke i København:

Du kommer bare ikke særligt langt med en piste på Ejer Bavnehøj eller Himmelbjerget – de to danske bakker, der begge har under 200 meter fra top til bund. Snart har København sin helt egen skibakke at byde på. På toppen af Amager Ressource Center bliver der i 2016 bygget en skibakke designet af verdenskendte (pæredanske) Bjarke Ingels. Vi får 3 pister på 11.000 kvadratmeter; en sort piste på 180 meter, en blå piste på 55 meter samt en grøn piste på 150 meter. Der kommer lift til toppen, så du kan tage turen ned og op hurtigt. Og på siden får vi Europas højeste klatrevæg på 85 meter. Skibakken står efter planen klar til åbning i .. 2017. Måske din næste skiferie finder sted på Amager i stedet for de sydeuropæiske Alper?