SEXBREVKASSE

ons, 27 sep 2017

Copenhagen Guitar Show 2017

Copenhagen Guitar Show kan opleves i weekenden 30. september til 1. oktober i Østerbrohuset i København

Oplev bl.a. Ozzy Osbornes leadguitarist, Gus G, i en intim clinic og spil igen for den gode sag, når Vandreguitaren går på omgang.

Nordeuropas største musikudstyrsmesse, Copenhagen Guitar Show, løber af stablen for 13. gang i weekenden lørdag den 30. september og søndag den 1. oktober 2017. Det foregår i Østerbrohuset i København. Begge dage er der mulighed for at møde nogle af de allerdygtigste danske og internationale musikere helt tæt, når de giver unikke musikalske clinics og inspirerer med tips, tricks og fortæller anekdoter fra deres karrierrer. Både Ozzy Osbornes tidligere leadguitarist Gus G og Guns ’N Roses guitarist Ron ”Bumblefoot” Thal har fundet vej til Østerbrohuset, hvor de vil give clinics. Derudover er der bl.a. Helix Masterclass, Fender Talkshow med fem af Danmarks fremmeste musikere og auktion over instrumenter og musikudstyr, på programmet. I udstillingshallen er der rent guf for guitar- og basnørder i form af gear og lir fra de største musikudstyrs-brands, sjældne guitarer fra private samlere til håndbyggede feinschmecker guitarer og originalitet af højeste kaliber. Guitarer og basser i alle afskygninger er i højsædet. Men mandoliner, banjoer, pedaler, plektre, forstærkere og musikgear er også at finde på messen. Således er showet lige dele stjerneglimt, som det er musikpassion og nørderi for fuld skrue. Herudover er der mulighed for at købe mad og forfriskninger i baren.
None

None

De levendes Vandreguitar

Med stor succes introducerede Copenhagen Guitar Show sidste år Vandreguitaren, der blev spillet på og signeret af et stort antal guitarister som Tim Christensen, Allan Olsen, Mika Vandborg, Lau Højen, Greg Koch, Velvet Volume, Henrik Strube og mange mange flere. Igen i år vil en guitar vandre blandt de mange musikere, der besøger showet. Alle får mulighed for at give et nummer på Vandreguitaren, signere den og lade den vandre videre til en anden guitarist. Formålet er at samle penge ind til en god sag. Efter Copenhagen Guitar Show sættes Vandreguitaren nemlig på auktion på Lauritz. Sidste år gik beløbet til Center for Autisme, som herefter kunne købe tiltrængt nyt udstyr til deres musiklinje. En anden helt særlig guitar med en magisk historie vil være udstillet på årets Copenhagen Guitar Show. Det er musikeren Ivan Horns legendariske Fender Stratocaster, der lige inden hans død tidligere på året, vandrede videre til guitaristen Rune Funch (Aske Jacoby, Rasmus Nøhr, Vildnis Warvick Avenue, Once Around The Park, Lars H.U.G, Caroline Henderson o.mfl). Stratocasteren har en lang og spændende historie. Den daterer helt tilbage til 1959, hvor guitarens første ejer Mickey ‘Guitar’ Baker købte den på vej til Atlantic Studios i New York City. Efter en musikalsk visit i Danmark i 1977 efterlod Mickey Baker guitaren til Ivan Horn med ordene ”Den der Stratocaster det er din på een betingelse; Du må ikke sælge den eller bytte den væk. Du skal give den videre til én, du synes skal have den, når tid kommer!” I de 40 år hvor Stratocasteren været i Ivan Horns besiddelse har den medvirket på indspilninger og turneer med bl.a. C.V.Jørgensen, Lotte Rømer, Drori/Hansen, Horn i/s, Ole Friis, Sofamania, Clausen/Petersen, Fin & de fem Fejl- Syngende Sten (Lis Sørensen), Rudi, Total Chaos (UK), Hair, Led Zeppelin Jam og mange flere. Da Ivan Horn valgte at give Stratocasteren videre til Rune Funch, blev Rune meget rørt og skrev således på sin Facebook; “Når tid er, ryger guitaren videre til den rette. Hvilken cadeau. Tak, Ivan. Du var en sand gentleman. RIP”. Rune Funch ville ønske, at Ivan Horn havde hørt ham spille live på Stratocasteren, inden han gik bort i foråret. Heldigvis nåede Horn dog, at høre Funch spille på den via Facetime, hvilket glæder Stratocasterens nye ejer enormt. Hvem Stratocasteren skal vandre videre til engang, har Rune Funch endnu ikke besluttet, men ét er sikkert, den magiske stafet vil vedblive at vandre og føje til med god spillehistorier.
None

None

Sjælden 53-årig Fender Stratocaster på auktion ved Copenhagen Guitar Show

Arrangørerne af Copenhagen Guitar Show er især stolte af, at en sjælden refinished Fender Stratocaster (pre CBS) fra 1964 vil blive sat på auktion. En af de guitarer som er mange guitaristers våde drøm, er netop en Fender Stratocaster fra perioden fra midt 50’erne til midt 60’erne. Alle guitarer var da håndbyggede og instrumenterne blev kun produceret i ganske små oplag. Da grundlæggeren af The Fender Electric Instrument Manufacturing Company, Leo Fender, solgte sit firma til Columbia Broadcasting System (CBS) i 1965, begyndte man derefter at producere guitarerne i større oplag. Guitarerne fra før Fender blev solgt kaldes derfor Pre CBS og er særdeles eftertragtede og meget kostbare. Stratocasteren som nu bliver sat på auktion, blev faktisk købt af den nuværende ejer netop på Copenhagen Guitar Show. Nu får en anden guitarist eller guitarsamler ved hammerslag mulighed for at erhverve sig den eftertragtede 53 år gamle Stratocaster eller et eller flere af alle de andre produkter, der sættes på auktion. Det er med vintageguitarer som med designmøbler, kunst og vin – de bliver kun bedre og dyrere med alderen. For nørder om Fender Stratocasteren fra 1964: Refinished Istandsat af guitarbygger i Stockholm Gribebræt og krop er fra 1964 Neck pick-uppen er fra omkring 1970 Øvrige pick-upper fra 1964 Elektronikken er forholdsvis nyt fra ACME Guitar Products Guitarkasse fra samme periode  

Gus G - Guitarstjerne med stjerneguitar giver clinic

Den internationalt anerkendte guitarvirtuos, Gus G, er bl.a. kendt for sit fremragende og teknisk svære spil og for sine underholdende og overraskende guitarclinics. En oplagt kandidat til Copenhagen Guitar Show, hvor han vil give en clinic lørdag den 30. september kl. 13. Den 36-årige heavymetalguitarist har prydet forsiderne på et utal af guitarmagasiner verden over. Gus G blev i sin tid håndplukket som leadguitarist af Ozzy Osbourne, som han turnerede og indspillede med. Han har udgivet to soloalbum og pt. spiller han med heavybandet Firewind, der tidligere i år udgav albummet ”Immortals”, og har spillet med bands som Mystic ProphecyNightrageArch Enemy og Dream Evil. Gus G aka Konstantinos Karamitroudis blev født i 1980 i Thessaloniki, Grækenland. Det var samme år som guitarmærket Jackson blev grundlagt. Og netop Jackson har produceret en serie af karakteristiske stjerneformede signaturguitarer til guitarstjernen, der har spillet på netop sådan en model i over 13 år.
None

None

Guns N’ Roses guitarist, ”Bumblefoot”, giver to clinics

Tidligere er det blevet offentliggjort at den amerikanske guitarekvillibrist Ron “Bumblefoot” Thal, giver clinics både lørdag og søndag. Bumblefoot, der har en imponerende solokarriere bag sig, er måske mest kendt som guitarist i et af musikhistoriens mest markante rockbands, nemlig Guns N' Roses, som han spillede med fra 2006 til 2014. Siden 2011 har han desuden spillet med det amerikanske album- og turnéaktuelle hardrock-band Art of Anarchy. Desuden er Bumblefoot topaktuel i den nye musikalske konstellation, Sons of Apollo. Et band med et line-up der inkluderer tidligere Dream Theater medlemmer Mike Portnoy og Derek Sherinian, Billy Sheehan (The Winery Dogs, Mr. Big, David Lee Roth) og Jeff Scott Soto (ex-Journey, ex-Yngwie Malmsteen's Rising Force). Sons of Apollo udgiver deres debutalbum, ”PSYCHOTIC SYMPHONY”, umiddelbart efter hans optræden på messen - den 20. oktober.

Program for Copenhagen Guitar Show 2017:

Lørdag:

11:00 – Helix Yamaha 12:00 – Auktion 13:00 - Gus G. 14:30 – Steen Skrydstrup 16:30 - Bumblefoot

Søndag:

10:30 – DR Big Band trommer og bas 12:00 – Auktion 13:00 - Fender Talkshow 16:00 – Bumblefoot