SEXBREVKASSE

ons, 10 maj 2017

Derfor skal du overveje en a-kasse som studerende

Mange a-kasser tilbyder gratis medlemskab for studerende.

Der er rigtig mange studerende, der vælger ikke at melde sig ind i en a-kasse. Det er en skam, da der findes mange a-kasser, der tilgodeser studerende på særlige vilkår. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der findes mange a-kasser på det danske marked, hvorfor det kan virke svært at gennemskue, hvilke fordele, der skulle være forbundet med at melde dig ind i en a-kasse.

Der skal ikke lægges skjul på, at det er en rigtig god idé, at du melder dig ind i en a-kasse, hvad end du er studerende, i fast arbejde gennem mange år eller derimod besidder en helt tredje position. I denne artikel har du mulighed for at læse mere om, hvorfor du som studerende skal overveje at melde dig ind i en a-kasse.

Det er ofte gratis som studerende

Som studerende er der ofte mulighed for at melde sig ind i en dansk a-kasse uden, at skulle betale kontingent til den pågældende a-kasse. Det er også ensbetydende med, at det er en rigtig god idé, at du vælger at melde dig ind som studerende, da du har mulighed for at sikre dig mod arbejdsløshed efter endt uddannelse. Med andre ord, så er der mulighed for at få udbetalt dagpenge efter endt uddannelse, så du dermed ikke får en svær start på arbejdsmarkedet. Det er de færreste a-kasser på det danske marked, der ikke tilbyder en løsning, hvor du som studerende kan slippe for kontingent - der er dog en række krav, du skal leve op til.

Hvad kræver det at få gratis medlemskab?

Hvis du som studerende har et ønske om, at kunne melde dig ind i en a-kasse og i samme ombæring sikre dig, at du ikke skal betale kontingent, så kræver det, at din uddannelse har en varighed på minimum 18 måneder - det samme gør sig desuden gældende, hvis du er ansat som enten elev eller lærling. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har intentioner om, at skulle kunne få udbetalt dagpenge allerede fra dag ét efter endt uddannelse, så stilles der krav til, at du har været medlem af den respektive a-kasse i minimum ét år. Derfor anbefales det naturligvis, at du melder dig ind i en a-kasse hurtigst muligt, hvis du er studerende og under uddannelse.

Hvilke danske a-kasser accepterer studerende?

Der skal naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at langt de fleste danske a-kasser er interesseret i, at acceptere studerende som medlemmer. Et godt eksempel på en sådan a-kasse kunne være www.ftfa.dk, der har eksisteret i mange år, har en rigtig høj kundetilfredshed og samtidig også er interesseret i, at give studerende en god velkomst som medlem hos dem. Det gør de naturligvis ved at tilbyde dig gratis kontingent, men ikke nok med det, så er de også villig til at hjælpe med en bred vifte af aktiviteter, hvilket inkluderer at skrive et skarpt CV og en god ansøgning. Det hjælper mange andre a-kasser dog også med, hvorfor det er en god idé, at undersøge markedet. (Indlægget er sponsoreret)