SEXBREVKASSE

tir, 29 aug 2017

En lille bartenderdrøm i maven

Bliv oplært i en lang række klassiske cocktails

Jeg elsker en god cocktail, og her særlig en god whisky sour. Det er også den drink jeg bruger til at teste om mine bartender i byen ka’ deres kram. Ikke langt fra, hvor jeg bor i København er der et firma, der lever af cocktails. De laver kurser, catering, sælger udstyr m.v. Men hvilket udstyr har du egentlig brug for til at lave cocktails? Jeg har taget en snak med CocktailCompany ApS, der ejer cocktailbutikken.dk og cocktailkursus.dk. Jeg har fået udleveret deres komplette barudstyr sæt, som består af en shaker, målebæger, speedpours, strainer, barske, si, muddler og barmåtte.

Komplet sæt af barudstyr. Pris: 599 kr.

Shaker

Udstyret man ikke kan undvære, når man skal agere bartender er en shaker. Det er alfa omega, og her vil jeg virkelig anbefale, at man ikke går ned på udstyr. Jeg har selv tidligere prøvet at spare nogle penge her med et katastrofalt resultat. Generelt er det muligt at få tre forskellige typer shakere, en Manhatten Shaker, Boston Shaker og en French Shaker.
None

None

Shaker sæt 275,00 kr.

Manhatten Shaker består af tre dele; en hat, en top med indbygget si og en bund. Det er en af de mest almindelige shakere, der bliver solgt i alle isenkræmmere. Desværre er det også den jeg mindst foretrækker. Problemet ved denne er nemlig, at den har svær ved at holde tæt, og når den endelig holder tæt er den svær at få fra hinanden når væsken skal ud. Derudover er der Boston Shakeren. Den består af to dele; en glas top og en metal bund. Denne er oftest populær blandt ”amatør” bartendere, da den ser rigtig flot ud når man ryster drinks, da man kan se væsken bevæge sig i den. Jeg kan selv godt lide denne, men vil stadig fravælge den på grund af glaslåget. Det ser rigtig flot ud når du laver den første drink, men herefter bliver låget meget hurtig snasket på trods af man skylder den imellem drinksene, her særligt hvis man laver drinks med mælk. Derudover er der også risikoen for, at glaslåget bliver smadret. Ingen har ikke lyst til at få skår i hånden, når man skiller shakeren ad. Sidst er der French Shakeren, der er den fortrukne, og som består af to metaldele. Det er denne shaker du bør vælge, da du aldrig vil have brug for at investere i en ny shaker. Den er næsten umulig at smadre, og dermed kan den godt tåle en smule vold. Det gør det muligt at slå den tæt, og når der kommer is i og man efterfølgende ryster den, så suger metaldelene sig sammen. Herefter kan man også med ro i sindet slå den fra hinanden igen. Herudover er den nem at holde ren. Husk altid at slå shakeren skråt ned. Hvis du slår den lige ned, så bliver den umulig at få fra hinanden igen.
None

None

Målebæger 50,00 kr.

Andet udstyr

En anden vigtig ting, der er klog at eje, er et målebæger. Ens målebæger behøver ikke at koste alverden, men bør være i metal. Målebægre måler oftest 2 cl. og 4cl., men kan også måle 2,5 cl. og 5 cl. Begge dele er fint, det vigtigste er, at den har to enheder, da man oftest måler i hele og halve.

None

None

Herudover bør man have en muddler, da denne er nødvendig til drinks såsom Mojito, Caipirinha og andet, hvor man skal mose lime, bær, m.v. Husk at din muddler ikke må have en flad bund, men skal have riller. Dette giver et bedre resultat.
None

None

    En sidste nødvendig ting er en strainer, som er sigten man placere ovenpå ens shaker til at si grove ting fra ens drink, såsom is osv. Man kan godt undvære denne og blot åbne lidt op for shakeren når man hælder ud, men det er ikke altid man får det bedste resultat alene med shakeren. De sidste ting i pakken er ting, som er gode at have, men ikke nødvendige. Sigten man bruger til at fin si ting fra drinken kan sagtens erstattes af den man allerede har i køkken. Speedpours er fine at have når man skal lave mange drinks, men ikke nødvendige. Den er slet ikke nødvendig, hvis man blot skal lave enkelte drinks. Barskeen kan sagtens erstattes af en almindelig ske. Det er dog bedst, hvis skeens håndtag er rund, da den glider nemmere i hånden når man drejer rundt. Endelig er der barmåtten, som egentlig er fin at have til at holde en bar ren. Den er dog langt fra nødvendig.
None

None

Bliv prof bartender

Går man rundt med en lille bartender drøm i maven, så udbyder CocktailCompany ApS et akademi, hvor man kan tage sine bartender skills til et helt nyt niveau. Akademiet forløber over 15 timers intensiv træning fordelt over 5 hverdage, og det afsluttes med en test, der både inkludere teoretisk og praktisk viden. Det hele foregår på deres cocktailbar i København, hvor du vil blive trænet af nogle af cocktailkursus’ bedste og dygtigste cocktailbartendere. Kurset er gratis, hvis du efter endt akademi går i 15 timers ulønnede praktik fordelt over de næste 3 måneder. Efter akademiet får du et certifikat på dine færdigheder. Af akademiets beskrivelse fremgår det, at du bliver oplært i en lang række klassiske cocktails, firmaets signatur cocktails, samt de mest gængse fremstillingsmetoder af disse. Du vil modtage undervisning i simpel mixologi og lære om de mest nødvendige spiritusser. Efter endt uddannelse vil du have en god basisforståelse for faget. Cocktail Akademiet kører 2 gange årligt i hhv. april og oktober. Du kan læse mere om det her