SEXBREVKASSE

tor, 15 feb 2018

Et liv med rygproblemer

Igennem de seneste år er antallet af børn og unge med rygproblemer steget.

Flere unge i alderen 14-19 år lider i stor grad af rygproblemer og forskerne har svært ved at komme med et konkret bud på hvad det skyldes. Det er vigtigt at være på forkant og tage hånd om problemet. Læs mere om hvordan du kan forbedre og forhindre at have rygproblemer hele livet.  

Igennem de seneste år er antallet af børn og unge med rygproblemer steget. I Danmark anses det at 5% af alle unge i 15 års alder lever med rygsmerter og antallet stiger til 10%, når de unge når slutningen af teenage årene. Ifølge diverse speciallæger og fagfolk på de danske hospitaler kan de unges rygproblemer være forsaget af flere årsager.

Stillesiddende eller fysisk aktiv? – Betyder ikke noget

Ofte anses de unges rygproblemer at komme i forbindelse med at, de unge bruger for meget tid foran fjernsynet, computeren eller generelt er for stillesiddende. Undersøgelser viser dog at det ikke kun er stillesiddende børn og unge, som har problemer. Fysisk aktivitet kan også være årsagen til rygproblemer. Det kommer i forbindelse med at, de får muskelstærk, når de dyrker hård fysisk aktivitet. En anden årsag, som også kan give de unge rygsmerter, kommer i forbindelse med psykosociale problemer. Det kan være de unge oplever nervøsitet, anspændthed, angst, stress eller lignede problemer og det kan være med til at skabe længerevarige rygproblemer.

Gode råd til forbedring

Ifølge organisationen sundhed.dk er der forskellige tiltag man som person, selv kan gøre for at lindre smerten i sin ryg. Sundhed.dk forslår blandt andet at man bruger produkter, som indeholder Paracetamol. Det kan bruges til at nedsætte smerten og der findes også produkter, som er egnet til børn. Produktet er tilgængelig til at købe online på apotek-online.dk´s hjemmeside eller i deres forretninger rundt om, i landet. Der findes også andre metoder man kan benytte sig af, for at lindre smerten og forsøge at forhindre et liv med rygproblemer. Ifølge klinikken Gammeltorv kan en tur hos kiropraktoren hjælpe med at forbygge imod mange problemer i kroppen. Undersøgelser viser at op til 95% af patienter med rygproblemer opnå gode resultater når de besøger en fysioterapeut. De hjælper blandt med følgende problemer: - Hovedpine og nakkesmerter - Piskesmæld og hold i nakken - Rygsmerter og lændesmerter - Sportsrelaterede skader