SEXBREVKASSE

søn, 30 okt 2016

Forældrekøb - en billig studiebolig

Forældrekøb af boliger er blevet mere og mere udbredt

Boligguide: sådan finder du en billig studiebolig til dine børn

Forældrekøb er blevet mere og mere populært i løbet af de sidste år. Det er særligt i de store byer, at mange forældrekøb foretages, da det i mange tilfælde er den bedste måde at sikre sit barn en billig bolig i løbet af studietiden. Men i takt med at forældrekøb er blevet mere og mere udbredt bliver det stadigt sværere at finde en god forældrekøbslejlighed. Så hvis du selv overvejer at foretage et forældrekøb i nærmeste fremtid kommer der her en kort guide til, hvordan du kan finde en billig bolig til dit barn.

1: Gå efter et håndværkertilbud

Det første man bør overveje, når man skal finde en god studiebolig til sit barn – særligt hvis det drejer sig om Aarhus eller København er at finde et godt håndværkertilbud. Dette kan både være en ældre lejlighed, som skal istandsættes eller totalrenoveres. Fordelen ved at finde et godt håndværkertilbud er at man kan købe en lejlighed i et område til langt under den gennemsnittelige pris. Dog skal man huske på, at man efterfølgende både skal bruge tid og penge på istandsættelser. Men selv når dette er medregnet, så er der gode muligheder for at lave en rigtig god handel, hvis man istandsætter en ældre lejlighed med nye gulve, vinduer og hvidevarer og dette øger samtidig lejlighedens samlede værdi på den lange bane, da lejligheden højst sandsynlig vil være i bedre stand end mange af dets naboer. Et håndværkertilbud behøver dog ikke at være lejligheder, der skal istandsættes. Dette kan også være dødsbo hvor en ældre mand eller dame har boet i rigtig mange år. I disse tilfælde er det ofte muligt at købe lejlighederne efterfølgende, så hvis man gerne vil gøre en god handel, er det værd at overveje. LÆS OGSÅ: "Få dit boligindskud tilbage"

2: Tænk langsigtet – søg udenom de mest populære postnumre

Udover at gå efter et klassisk håndværkertilbud, bør man overveje at gå udenom de dyreste postnumre – særligt i de større byer. Både i Aarhus og København er der lige nu stor byggeaktivitet og det betyder, at nogle tidligere kvarterer der havde lave kvadratpriser, såsom Amager og Vesterbro, nu pludseligt er blevet nogle af de mest mondæne kvarterer. Derfor bør man som forældre forsøge at tænke langsigtet, da den nuværende tendens ventes at fortsætte i de kommende år. Derfor er der gode muligheder for at købe billigt i dag og senere sælge sin lejlighed igen med en betydelig gevinst. Alt efter hvor ens barn skal studere, så er der både i Aarhus, København, Odense og Aalborg rigtigt gode muligheder for at komme frem både på cykel og via bus, så det behøver ikke at have en negativ på ens barns studieliv, at der er et par ekstra kilometer til skole.

3: Slå dig sammen med en anden familie

En tredje mulighed man kan benytte sig af, hvis gerne vil give sit barn en billig bolig er at alliere sig med en anden familie. Hvis dit barn har en god studiekammerart som han skal ’følges med’ på studiet, kan man med fordel forsøge at deles om udgifterne til lejligheden. På den måde er der to sæt forældre til at løfte den økonomiske byrde og man kan stadig høste alle de økonomiske fordele ved et forældrekøb. Ved at gøre dette kan man oftest både få en større lejlighed samlet set, hvilket efterfølgende kan betyde at der er flere penge til istandsættelser eller sågar nye møbler. Det eneste man skal være opmærksom på her er, at begge parter skal være enige om, hvornår der kan foretages et salg af boligen eller hvornår der skal ske en teknisk overdragelse af boligen til børnene. (Artiklen er sponsoreret)