SEXBREVKASSE

tir, 21 mar 2017

Gode måder til at få bugt med hverdagens stress

Stress er efterhånden blevet mere og mere udbredt blandt folk. Det er langt fra sjældent, at man hører om folk, der går ned med flaget på grund af en for travl kalender. Også de høje forventninger, mange har til sig selv, har en stor betydning for stressniveauet.

Vi føler, at vi konstant skal præstere og vise den bedste side af os selv som individer – både på arbejdspladsen, over for vores familie, og når det kommer til vores egne venner. Men for nogle kan presset blive for stort og uhåndterbart. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre, for at komme igennem de stressede situationer og perioder.  

Afstres med praktiske hjælpemiddeller

For nogle kan det være en vane, konstant at fumle med et eller andet – noget, som ofte irriterer andre omkring en, men som man selv finder afstressende. Det kan eksempelvis være ved at klikke med en kuglepen eller finde ro i at klemme boblerne i et stykke bobleplast. Dog er der heldigvis kommet løsninger på markedet, der er lavet netop til dem, der har brug for sådan et stykke ’legetøj’ – bare uden det larmer eller irriterer venner og kollegaer, så slipper du for de himmelvendte øjne og sure miner. Eksempelvis er den såkaldte Fidget Cube kommet til verden, som kan være et rigtig godt hjælpemiddel til dette. En special-udviklet terning, der giver folk forskellige aktivitetsmuligheder, når det kommet det afstresning eller kedsomhed, hvor nogle har det med at starte på almindelige tvangshandlinger. Derudover er der også nogle, der finder det effektivt at gå i gang med puslespil – enten de helt traditionelle, eller nogle af de nye på markedet som kan findes i 3D og 4D udgaver. Det giver nemlig en form for ro og afkobling.

Dyrk motion

Motion er et omtalt emne, når det kommer til at få bugt med travlheden og stress. Nogle taler for, andre imod. Det kan nemlig hjælpe nogle at dyrke motion, hvor det har den komplet modsatte effekt for andre. Samtidigt har det også en betydning, hvilken type motion, man dyrker. Nogle former for motion er nemlig dårlige til folk, der er ramt af stress. For eksempel kan en løbetur efter en hård arbejdsdag fungerer ekstremt godt for nogle, hvis de kun er lettere stresset. Men måske er du mere stresset, end du først havde regnet med, og her kan løbeture i stedet give en negativ effekt. Til gengæld kan visse former som eksempelvis yoga være ekstrem godt for mange for at få tankerne til at flyde frit, og så kroppen kan komme af med nogle af alle dens spændinger. Ellers kan det også være simple ting som en rolig gåtur, en cykeltur i forårsvejret eller en dejlig svømmetur, der kan være givende.  

Afstem med arbejdet

Hurtigt kan man få kørt sig selv op i et felt, fordi man måske ikke føler, man præsterer det, der forventes af en på arbejdet. Det konstante pres kan være en kæmpe byrde, som hele tiden ligger i baghovedet og stresser. Men det kan samtidigt være, at disse tanker kun foregår i ens eget hoved, og at arbejdsgiveren er mere en tilfreds med ens indsats. For at undgå sådanne situationer, kan det derfor være en rigtig god idé at forventningsafstemme med dit arbejde. På denne måde kan du slippe for at stresse dig selv helt unødvendigt.  

Prioriter mig-tid

I en travl hverdag, hvor du føler, at en masse ting afhænger af dig og din indsats, kan det være svært at få tid til dig selv. Men netop denne tid er utrolig essentiel for at kunne koble fuldstændigt af. Eksempelvis kan du sætte en dag om ugen af til at nå det, som gør dig glad. Det kan være helt basale ting som at investere i et par lækre, håndsyede kvalitetssneakers fra Filling Pieces eller bestille en behandling på et spa-sted for virkelig at få slappet helt af. Hvad som helst, som gør dig glad og får dig til at koble af og opnå en hvis form for ro fra den travle hverdag. Det er dog vigtigt at huske på, at der findes forskellige grader af travlhed og stress – for nogle er det lang mere alvorligt, hvor andre kan få bugt med travlheden med få og enkelte hjælpemidler og anderledes prioriteringer.