SEXBREVKASSE

ons, 19 apr 2017

Gør-det-selv projekter i studielejligheden

Foråret kan det være det oplagte tidspunkt at give din lejlighed et friskt pust

Som studerende kan det være svært at få nået alle de praktiske ting i løbet af den travle hverdag. Det betyder, at der oftest er mange hængepartier, som kan gå og irritere dig i dagligdagen. Men hvorfor ikke udnytte en ferie, eller week-end, til endelig at få bugt med disse små problemer og ophobede projekter. Det er en oplagt anledning til at give sig i kast med disse. Her kommer nogle idéer til gør-det-selv projekter i din studielejlighed.

Et frisk pust til væggene

Lejlighedens vægge er bestemt noget, der ofte bliver nedprioriteret. Det er både, når det kommer til maling og vedligeholdelse, men også med hensyn til vægpynt, som kan have en stor betydning for lejlighedens samlede udtryk. Foråret kan det være det oplagte tidspunkt at genopfriske væggene med en ny omgang maling. Det behøver samtidigt ikke være noget, der sprænger budgettet. Billig maling kan snildt findes, uden at det går på kompromis med kvaliteten. Du behøver derfor ikke frygte, at størstedelen af din SU kommer til at forsvinde på grund af dette projekt. Måske skal alt have en ny omgang hvid maling – eller det kan være at endevæggen skal males i en flot auberginefarvet maling for at skabe lidt dybde i rummet. Derudover kan udsmykning til væggene være værd at investere i. Nogle billeder og et spejl kan gøre meget i en bolig. Du kan eksempelvis købe gamle, fine rammer i den lokale genbrug og selv sætte billeder i disse. Det skaber noget personlighed og vil være unikke elementer i lejligheden.

Lav dine egne møbler

En sjov ting, du kan gå i krig med er, at lave dine egne møbler. Måske har du ikke alt det nødvendige værktøj – dette kan du enten låne af bekendte eller købe til billige priser hos Hus og Haveliv. Især paller har været populære at lave diverse møbler ud af de sidste par år. Her kan du eksempelvis lave alt fra senge og sofaer til sofaborde og stole. På nettet findes der et hav af guides, du kan vælge i mellem, så du kan lave lige netop det møbel, du ønsker at have i din lejlighed, og pallerne vil være en fin detalje til lejligheden.

Pift køkkenet op

Det kan også være, at det er dit køkken, der trænger til at blive piftet op. Det er underordnet, om det er et gammelt dødsbo eller en nylig renoveret lejlighed - lige meget hvad kan små ændringer i køkkenet være tiltrængt. Mindre forandringer kan give køkkenet en simpel stilændring. Ønsker du et nyt udtryk i køkkenet, kan du eksempelvis udskifte de nuværende køkkengreb på skabene. Nogle vil mene, at det bare er en mindre detalje, men skifter du disse, kan det give et helt andet naturligt udtryk i køkkenet. Derudover behøver disse ikke koste en formue og kan derfor være en god løsning, hvis du vil skabe små men betydningsfulde ændringer. Det kan også være, at de gamle køkkenskabe trænger til et mindre ansigtsløft. Det kan være, farven på køkkenskabene med tiden er blevet slidt, eller at du trænger til noget forandring, og det er på tide, at der kommer en ny farve. Når disse skal males, skal alle beslag og greb skrues af skabene. Derefter skal lågene vaskes med grundrengøringsmiddel og dernæst med rent vand. Efterfølgende skal lågerne slibes i årenes retning med sandpapir, indtil overfladen er mat. En fugtig klud bruges bagefter til at fjernes slibestøv. Første lag er grunding, som er en spærrende vandig hæftegrunder. Herved sørges der for, at gammel maling ikke kan ses igennem samtidigt med, at det nye lag maling vil hæfte bedre. En mellemmaling skal derefter bruges før det sidste lag males på, som er akrylmaling. Slutvis kan du skrue beslagene på igen. Relativt simple ændringer kan altså give dit køkken et helt andet look – nemt kan du få følelsen af et nyt køkken uden at skulle udskifte alt og bruge ekstremt mange penge. (Indlægget er sponsoreret)