SEXBREVKASSE

ons, 28 okt 2015

Guide: Få din sommerglød tilbage

Savner du også solen? Du behøver ikke tage solarium eller rejse sydpå for at få en flot kulør. TJECK Magazine har testet selvbrunere – og vi klapper i vores brune hænder over resultatet!

Tekst & foto: Anne Kildegaard Hansen

»Hvorfor er du så lækker brun? Har du været på ferie?«

Jeg får de to spørgsmål til crossfit på en grå oktoberdag, hvor regnen siler ned i Aarhus. Og jeg må indrømme, at jeg også selv er ret begejstret for at kunne tage til træning med brune ben, selvom kalenderen og DMI siger, sommeren er ovre.

Mine ben er brune, fordi jeg i løbet af den sidste uge har eksperimenteret med to forskellige slags selvbrunere fra matas: ”Sommerglød”, som er den idiotsikre udgave – en såkaldt gradual tan, der langsomt giver en gylden glød – og ”Selvbruner Lotion” til ansigtet samt ”Selvbruner Spray” til kroppen.

Det skal forstås positivt, at ”Sommerglød” er idiotsikker, for man kan virkelig komme galt af sted med selvbruner. Man kan få det fordelt helt håbløst ujævnt, eller man kan få en næsten gullig farve og tydelige kanter eksempelvis ved hårgrænsen i panden. Men ”Sommerglød” er kun beriget med en meget lille mængde selvbruner, så man kan sagtens smøre hele kroppen og ansigtet ind flere gange i løbet af et par dage, indtil man får den gyldne glød, man ønsker.

Med ”Selvbruner Spray” til kroppen og ”Selvbruner Lotion” til ansigtet skal man holde tungen mere lige i munden, når man smører sig ind, og sørge for at få det fordelt godt over hele kroppen. Men her får man virkelig en flot farve, og forskellen på før og nu ses tydeligt – for eksempel på mine tæer i forhold til mine ankler og også på mine arme i forhold til mine hænder, som jeg vaskede grundigt efter påføringen. Det kræver lidt øvelse at få overgangene til at blive helt jævne. Men jeg synes stadig, at både mine brune ben og arme er fine, og ifølge mine veninder bemærker man ikke forskellen.

Sådan gør du:

Fordel selvbruneren jævnt på hele kroppen eller blot i ansigtet og på halsen og nakken, hvis du ønsker det. Vask hænderne grundigt bagefter og giv dig god tid til at tørre, inden du trækker i tøjet. Virkningen kommer efter et par timer, og farven forsvinder efter nogle dage. Gentag behandlingen, hvis du ønsker en mørkere kulør.

Tip:

Skal du til fest, så afprøv selvbruneren nogle dage i forvejen – og senest dagen inden, for så kan du altid redde eventuelle kiks med en god skrubbemaske og et nyt forsøg.

Vareinformationer:

Matas Sommerglød Ansigtscreme Lys 80 ml. Pris: 29,95,- (spar 30,-)

Matas Sommerglød Bodylotion Lys 200 ml. Pris: 39,95,- (spar 30,-)

Matas Selvbruner Lotion 80 ml (til ansigtet). Pris: 29,95,- (spar 10,-)

Matas Selvbruner Spray  200 ml(til kroppen). Pris: 49,95,- (spar 30,-)

Der findes naturligvis mange andre mærker og forskellige prisklasser. Kig ind i din nærmeste matas og få et par gode råd med på vejen eller prøv dig frem på nettet. Det kan dog klart anbefales, at du prøver en gradual tan, før du kaster dig ud i den helt dyre selvbruner, så du får lidt erfaring med at smøre det jævnt ud på hele kroppen – og også ser, hvordan lige præcis din hud absorberer farven.

God fornøjelse!