SEXBREVKASSE

søn, 17 jan 2016

Her skal du rejse hen i 2016

En fantastisk rejse behøver ikke at ruinere dig. Rejsesøgemaskinen momondo.dk har lavet en liste med de mest spændende budget­destinationer i det nye år – én for hver måned. Her er anbefalingerne til de bedste billige feriemål i 2016.

Et nyt år betyder nye rejsemuligheder. Men hvor skal ferien gå hen? Rejsesøge­maskinen momondo.dk har sammensat en liste, som gør det nemmere for dig at vælge en destination, der byder på både spændende oplevelser og billige priser. ”Nogle af rejsemålene ligger langt væk, og flybilletterne er derfor ikke helt billige. Til gengæld koster hotel og restauranter kun en brøkdel af, hvad det gør andre steder. Så hvis man ser på det samlede budget, kan man alligevel få nogle mere eksotiske oplevelser til en ret lav pris,” siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske presseansvarlige og slutter: ”Og hvis man allerede har en eller flere rejser i tankerne for det nye år, så viser en analyse vi har foretaget blandt 12,6 mia. priser, at billetten er billigst 53 dage før afrejse.” Her er momondos anbefalinger til de bedste billige feriemål i 2016 – måned for måned:

Januar – Antigua, Guatemala

Antigua ligger i et smørhul mellem tronende vulkaner i Guatemalas højland. Byen er elegant, emmer af malerisk forfald, og så er den på UNESCO’s Verdensarvsliste. Her er gamle kolonihuse med pastelfarvede facader, og smukke ruiner ligger mellem små grøMnne, overgroede pladser og parker, der vrimler med gadekunst­nere, skopudsere og sælgere. Du kan beundre den imponerende Catedral de Santiago, riste skumfiduser på toppen af Pacaya-vulkanen eller nyde synet af tra­ditionelle Maya-klædedragter på Nim P'ot. Uanset hvad du vælger, er det en billig fornøjelse.

Februar – Granada, Nicaragua

Med sine farverige bygninger fra kolonitiden, maleriske kirker og forte, brostensbelagte gader og fantastiske beliggende, er Granada så smuk, at dit kamerabatteri vil løbe tør efter ingen tid. Byen er et ideelt udgangspunkt for at udforske rigdommen i denne endeløst solrige region. Besøg Mombacho-vulkanen med dens tågeskov og svævebane, tag ud på en kano- eller en svømmetur i Lake Nicaragua, eller book dig ind på en lokal bondegård. En tur til Parque Nacional Archipielago Zapatera med sine helleristninger er et must for den historisk interesserede.
None

None

Marts – Montevideo, Uruguay

Mildt klima, billige hoteller og i horisonten Buenos Aires. Uruguays hovedstad blander Art Deco og nyklassicistiske bygninger med lurvede skyskrabere og stil­fulde forstæder ved strandene. Det hele afspejler meget godt byens teatralske, internationale og historiske karakter. Her er åbne parker, vilde tangobarer og lækre steakrestauranter. Og hvis du besøger byen i marts, når du også at op­leve byens karneval. Det varer 40 dage, og er det længste karneval i verden. Bag­efter er en tur på landet og lidt vinsmagning en god måde at komme sig oven på festlighederne.    

April – Ashgabad, Turkmenistan

Underlig og absurd. Sådan bliver den bizarre hovedstad i Turkmenistan tit be­skrevet. Byen er omgivet af støvet ørken og har rekordmange hvide marmorbyg­ninger. Det kan være svært at få visum, men hvis det lykkes, har det sine fordele at udforske et af de mindst besøgte lande i verden: Du bliver ikke forstyrret af andre turister, og du får ikke ondt i pengepungen. Gå gennem centrums tavse, pletfri gader, nyd det endeløse syn af guldkupler og velplejede parker, besøg den travle, åbne Tolkuchka Basar og oplev tæpper, kameler og det auten­tiske turk­menske landliv.

Maj – Jerusalem, Israel

Kirkeklokkerne akkompagnerer bønnen fra muezzinen, duften af røgelse blandes med krydderier, og sollyset strejfer den gyldne Klippehelligdom, når det synker ned bag lundene på Olivenbjerget. Tag en gåtur i den gamle bys fire kvarterer, spis strudel på det Østrigske Hospice, bestig voldene langs middelalder­muren. Det kan være dyrt i Jerusalem, men den lækre street food, de backpacker-venlige hostels og sædvanen med at prutte om prisen, gør byen til en mulighed, selvom du har få penge på lommen.
None

None

 

Juni – York, Storbritannien

Middelalderruiner, palæer og vikingesagn. I York er der ild i kaminerne i de dunkle pub­ber, og der er traditionelle slikbutikker og smukke, engelske haver med blomster i fuldt flor. Det uforudsigelige vejr gør kun det hele mere romantisk. Nyd udsigten fra den gotiske York Minster, tag en bådtur på den stille Ouse-flod eller besøg togmuseet, hvor man bl.a. kan beundre den mægtige Flying Scotsman. Sørg også for at se de skrån­ende huse, der står hulter til bulter langs det smalle, brolagte stræde The Shambles – et arkitektonisk vidunder. Eller kør nordpå og lej en cykel, så du selv kan se idyllen på Yorkshire Moors. Det er ren poesi.
None

None

Juli – Nashville, Tennessee, USA

Nashville klinger af klassisk country, hektisk bluegrass, blues og god gammeldags rock n’ roll. Musikere kommer til byen fra nær og fjern for at give deres livs liveop­træden under de skarpe neonlys, i hjørnerne af dunkle barer eller på Ryman Audi­toriums historiske scene. Man hører tonerne fra den skønne sydstatsby, før man ser den – velkommen til musikkens by. Music Row, Country Music Hall of Fame, RCA Studio B og Hot Chicken er alle sammen hovedattraktioner. Og bevæger man sig væk fra turistruten, kan man desuden gå i pladebutikker, købe billigt tøj second hand eller besøge de skæve

gallerier i smukke Hillsboro Village og i industri­området The Gulch.

August – Podgorica, Montenegro

Med sine cypresser, oliventræer og sløve middelhavscharme er den uprætentiøse by Podgorica en uopdaget perle. I hvert fald lidt endnu. Montenegros hovedstad ligger tæt på åbne marker, turkise søer og høje bjerge, og den er helt bestemt et besøg værd. Landets oldgamle historie bliver afsløret af ottomanske levn i den gamle bydel Stara Varos, mens alment, gråt boligbyggeri minder om landets nylige, svære fortid. Besøg også markedet og nyd en frisklavet burek med ost og ovnstegt kød. Priserne er i bund, og her er masser af Balkan-stemning.

September – Thessaloniki, Grækenland

Thessaloniki er overbærende, munter og lokker de besøgende med sin unikke charme. Og så er byen et godt valg, hvis man er vild med livets billige goder. Dagene kan gå med at udforske de romantiske ruiner fra fordums tid, smage på madhovedstaden og sippe cocktails ved havnefronten. Se de lokale spille domino på de tyrkisk inspirerede tavernaer, køb blomster i flotte farver på markedet i Lou­loudadika og tag på en sejltur i havnen. Eller besøg den nærliggende Halkidiki og nyd de hvide strande, det turkise hav og den smukke solnedgang.

Oktober – Addis Ababa, Etiopien

Addis Ababa kaotisk, men når først du har vænnet dig til den støjende monsterby i det etiopiske højland, vil du garanteret kunne lide den. Besøg etnografimuseet, hvor du kan lære om landets stammefolk, tag på det enorme Mercato, hvor du kan opleve smukt kunsthåndværk, og glem ikke at spørge en af de lokale, hvor man finder den bedste live ethio-jazz. I Addis Ababa får du desuden verdens bedste kaffe. Den tilberedes enten på italiensk maner eller i den lokale version, hvor den brygges i traditionelle lerpotter, og er den perfekte afslutning på aftenens gryderet og pandekager. Nyd den i solen under de sødligt duftende syrentræer – for her skinner solen altid.

November – Udaipur, Indien

Overdådige paladser, elegant udsmykkede templer og snørklede, snævre gader gør Udaipur til en yndefuld dronning af den gamle verdens mystik. Byen er om­givet af smukke landområder, og sit kælenavn som Østens Venedig har den fået efter de mange forbundne søer, der ligger omkring byen – den mest skin­nende kronjuvel er Pichola-søen, hvor det fantastiske City Palace knejser ved bred­den. Gå en tur i de krydderiduftende basarer, oplev de fortryllende lysshows på Kumbhalgarh-fortets murer og se maharajaens bilsamling og bliv klog på, hvordan en konge lever. Byen er mindre turistet end Jaipur, og den er heller ikke så hård ved pengepungen.

December – Luang Prabang, Laos

I skumringen går munke i safranfarvede kåber gennem morgendisen for at tage imod almisser. Ved daggry bærer luften lyden af bønner med sig fra de strålende templer. Fiskere reparerer deres net i floden, og bønder arbejder tavst i marken. Fred og eftertænksomhed påvirker atmosfæren i en sådan grad, at det kan virke, som om byen står stille. Her kan man beundre den indokinesiske kulturarv, opleve det stemningsfulde natmarked og nyde det raffinerede sydøstasiatiske køkken. Busser må ikke køre i byen, og ved midnat er der spærretid, så selvom Luang Prabang er et populært rejsemål, er her altid forfriskende stille.

Tips til at få den billigste billet

•Du skal booke din rejse 53 dage i forvejen for at få de billigste billetter – og du kan i gennemsnit opnå en besparelse på 26 procent •Billetter er dyrest på afrejsedagen •Aftenafgange mellem kl. 18 og 00 er de billigste afgange •Det er dyrest af flyve midt på dagen (kl. 10-15). •Lørdag er den dyreste ugedag at flyve på og i gennemsnit 12 procent dyrere end billigste afrejsedag, der er tirsdag.