SEXBREVKASSE

man, 30 apr 2018

I Feel Pretty har biografpremiere

Filmen "I Feel Pretty" med Amy Schumer i hovedrollen har premiere 31. maj 2018

Amy Schumer spiller Renee, en helt almindelig kvinde, der dagligt kæmper med dårlig selvtillid og følelsen af ikke at slå til. Efter et fald, hvor hun slår hovedet, vågner Renee og er overbevist om, at hun er den smukkeste og dygtigste kvinde i hele universet. Fuld af ukuelig selvtillid kan hun nu leve et frygtløst og fejlfrit liv, men hvad sker der, når Renee opdager, at hendes udseende slet ikke er forandret?

None

None

  Det var let at relatere til Renee: ”Hun er en sammenblanding af alle mine venner og mig selv, og viser hvordan man ofte ønsker, at ens venner kunne se alle de positive sider af dem selv, sa dan som en ven kan” siger Schumer. ”Renee kender slet ikke til sit eget potentiale. Jeg ha ber, at det vil hjælpe andre at se hende følge denne udvikling.” Aidy Bryant, der spiller Renees ven Vivian, tror at det vil gøre en forskel. ”Kernen i historien er ønsket om at leve sit liv uden at lægge bånd pa sig selv, og ikke lade den lille tvivlende stemme, vi alle har i hovedet ændre, hvordan vi opfører os,” siger Bryant. ”Det er sådan Amy er, en total bad-ass. Man kan ikke skræmme hende, og det er så sejt at se.” Skuespiller og stand-up komiker Rory Scovel, der spiller Renees kæreste Ethan, er enig. ”Den offentlige dialog om kvinder, body-shaming og selvopfattelse er temaer som Amy berører i sin stand-up og de er alle med i denne film,” lover han. ”Det er vigtigt at budskabet bliver personificeret, og Amy er perfekt til at repræsentere den her sag”. Ideen til en film hvor en hovedskade ændrer en kvindes selvopfattelse, kom til forfatter- og instruktør duoen Abby Kohn og Marc Silverstein flere a r tidligere: ”Vi vidste at filmens tone ville være hårfin balance, men synes det kunne blive rigtigt sjovt og samtidig kunne vi formidle noget, vi tror pa ,” siger Kohn. ”Vi vidste også at vi gerne ville instruere den, så vi holdte pa ide en indtil vi havde tid og plads til at kaste al vores energi i projektet.”

Om filmen

Det tog ikke lang tid for Amy Schumer at takke ja til rollen som Renee Bennett. Karakterens store drømme og genkendelige usikkerhed stillede hende overfor uendelige muligheder for komik, samt nogle meget reelle sandheder om kvinder: ”Det, der til-trak mig til denne film, var budskabet,” siger den travle skuespiller, forfatter, stand-up komiker og producer. ”Det var præcis hvad jeg havde lyst til at kommunikere pa det rigtige tidspunkt. Det eneste jeg har lyst til at gøre, er at fa folk til at grine og fa det bedre med sig selv, og det synes jeg netop denne historie gør

Mere om filmen

Inspiration til filmen kom fra nogle af deres yndlingsfilm: ”Den gør lidt grin med, men er også en homage til, film som ”Big” og ”Tootsie” og nogle af de andre fantastiske forvekslingsfilm, vi elskede, da vi voksede op,” siger Silverstein. ”Der bliver ikke rigtigt lavet den type film længere, så vi ville gerne lave vores egen moderne version.” Deres metode endte med at være ret simpel: det skal være ægte. ”Ingen magi, ingen visuelle tricks, ingen scener der er noget andet, end virkeligheden i den film man ser,” siger Silverstein. ”Det hele drejer sig om dissonansen mellem Renees selvopfattelse og hvordan hun bliver set af andre.” Kohn tilføjer: ”En af udfordringerne med at fa alle ombord på ideen var, at vi aldrig skal se denne kvinde for noget andet end hvad hun er – og det er jo netop det sjove!” Ikke desto mindre, så giver Renee’s indre forandring hende en glød og selvtillid, som hun aldrig før har haft, hvilket var sjovt at spille: ”Den største udfordring var at spille Renee inden hun slår hovedet,” siger Schumer. ”At virkelig lade den sårbarhed og den dårlige selvtillid fylde en, mens man står foran et kamera, er svært, og en følelsesmæssig udfordring. Det er lettere at spille den frembrusende version af Renee, hvor hun føler det hele kører.”
None

None

Schumer’s engagement i begge sider af Renee glædede filmskaberne: ”Amy er frygtløs og går til en scene uden ego eller forfængelighed, hvilket er så vigtigt for en komedie som denne, der drejer sig om e n person,” siger Kohn. ”Man ville ikke fa den samme komik eller følelse med en person, der var for optaget af hvordan de tager sig ud.” Silverstein tilføjer: ”Amy er ikke bare den sjoveste kvinde i showbusiness lige nu, hun har også en underliggende sødme og optimisme. Karakteren har brug for dette – vi ville ikke have at Renee virkede ond eller selvoptaget efter hun ændrer selvopfattelse. Amy’s evne til at skubbe komedien til de højder hun gør, men samtidig holde det ægte og nede pa jorden, er det der fa r folk til at holde med hende. De følelser hun udviser her og den dybde hun giver karakteren vil resonere med mange forskellige mennesker.”