SEXBREVKASSE

tor, 30 mar 2017

Kun Mia Lyhne er rigtig sjov i Casper og Franks nye film

Dan Dream er Casper Christensen og Frank Hvams første filmprojekt sammen siden klovnfilmene. Filmen foregår i 1983 og omhandler en lille gruppe af mænd, der kaster sig ud i at lave verdens første elbil, i dag måske bedre kendt som; ”Hope Whisper”.

None

None

Dan Dream, premiere den 30. marts 2017

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

I Dan Dream siger fire mænd deres job op i København og flytter til Bjerringsund på Fyn for at følge deres drøm om at bygge verdens første elbil. Den lille gruppe mænd er ledet af Torkild, spillet af Casper Christensen. Han er en succesfuld direktør i et elfirma og er gift med den mørke Grace. Udover ham består gruppen af den noget nørdede og underkuede Jens Knagsted, spillet af Frank Hvam, den homoseksuelle Henrik og den enarmede Vonsil.

I Bjerringsund bliver de fire mænd modtaget med mistro, og de bliver set på som dumme københavnertyper. Der er ikke rigtigt nogen,  der tror på deres projekt, og de bliver hurtigt til grin i hele Danmark, og skal derfor kæmpe for at blive taget seriøst som opfindere og forretningsmænd.

Jeg var meget spændt på at se, om Casper Christensen og Frank Hvam kunne spille andre roller end dem i Klovn.  Langt hen af vejen formår Casper Christensen faktisk at spille skuespil og vise, at han kan spille noget, som er en smule anderledes end hans Klovn-rolle. Kun i de øjeblikke hvor han virkeligt skal spille med store følelser, falder han tilbage i Klovn-stilen. Frank Hvam formår ikke på samme måde at spille en ny karakter, da hans karakter i Dan Dream også er kikset og minder meget om rollen som Frank.

Niclas Kølpin spiller den homoseksuelle Henrik, og her får den ikke for lidt. Det er i det hele taget et problem med alle birollerne. De er super overkarikerede og bliver mere til stereotyper end til virkelige personer.

Et andet stort problem med filmen er, at den kun meget få gange er sjov, og mange af vittighederne er enten for platte eller falder bare fuldstændig til jorden. Det er primært Mia Lyhne, som i første del af filmen har perfekt komisk timing, der løfter niveauet. I mine øjne er hun det sjoveste ved filmen. Når man tænker på, at Casper Christensen, Magnus Millang, Lars Hjortshøj og Frank Hvam er komikere, er de overraskende usjove.

Filmen er kun 96 minutter lang, men alligevel følges den for lang. Sidste del bliver nemlig meget langtrukken og er virkelig kedelig - og her kan ikke engang Mia Lyhne redde filmen.

Ligesom i mange danske tv-serier er det til tider også rigtigt svært at høre, hvad skuespillerne siger, og det er som om, de nogle gange mumler sig igennem replikkerne.