SEXBREVKASSE

man, 24 aug 2015

LA-fotograf fanger skovbrande med linsen

Foto: Stuart Palley

I år har endnu en gang været en hård sæson for de Californiske skove. Skovbrandene har hærget staten som en tasmansk djævel ude af kontrol, og LA-fotograf Stuart Palley har forsøgt at det smukke i det destruktive

Af: Anders Herfelt Jensen

Den varme californiske sommer har udtørret landskabet, og dermed skabt optimale forhold for de frygtelige skovbrande, der årligt hærger staten. Men ud af destruktion og kaos, kan der også opstå skønhed og orden.

“Perhaps I can create some order out of chaos.” 

Citatet stammer fra Stuart Palley, en LA-baseret fotograf, der har forsøgt at fange skønheden i de kaotiske og destruktive skovbrande. Projektet går ud på, at modsætte sig massemediernes forsimplede og ensidige fortælling om skovbrandene, men at gøre skovbrandenes konsekvenser forståelige og nærværende for folk. Det er ikke for sjov når skovbrandene opstår. Hvert år bliver flere familier hjemløse på grund af skovbrandene. I starten af august blev mere end 12.000 familier evakueret, da 21 skovbrande hærgede i Californien. En af de værste har været Rocky Fire, hvor flere end 2000 brandmænd, 180 brandbiler, fire lufttanke og 19 helikoptere har deltaget i den store brandslukning. Du kan se flere af Stuart Palley’s billeder på hans instagram-profil her.
None

None

Foto: Stuart Palley
None

None

Foto: Stuart Palley