SEXBREVKASSE

ons, 15 nov 2017

Lav alt fra pandekager og vafler til toast og bagels

Tefal Snack Collection Pris: 749.- kr. (fundet til 489 kr. på pricerunner.dk)

Da jeg var barn, elskede jeg at lave parisertoast. Det var min yndlingsspise, for hvad er ikke godt ved smeltet ost og kødpålæg pakket ind i sprødt brød. Nu er jeg voksen, og jeg har ikke sluppet dette barndomsminde. Nu er vinteren ved at komme, og det betyder, at jeg får lyst til parisertoast igen. Vinteren er også tiden, hvor man putter sig under tæpper foran fjernsynet, der viser Disney, alt imens man spiser vafler, eller en kæmpe bunke pandekager. Tefal har med deres Snack Collection lavet en maskine, der laver flere typer vafler, pandekager, parisertoast, bagels og doughnuts m.v.

None

None

Tilkøb af yderligere jern (f.eks. pandekagejern), Pris 179 kr.

Jeg synes det er fedt, at Tefal har lavet en maskine, der kan anvendes til så mange formål. Faktisk er der 16 forskellige typer jern, der hver har deres formål. Flere af dem kan bruges til flere forskellige ting. F.eks. kan bagelformen både bruges til doughnuts og bagels. Det er egentlig bare fantasien der sætter grænser for en. Jeg har fået pandekagejernet, vaffeljernet, toastjernet og bageljernet hjem til test.

Funktionalitet

En af de første ting jeg prøvede at lave var parisertoast. Som sagt elsker jeg parisertoast, og det minder mig i den grad om min barndom. Resultatet var dog en blandet oplevelse, hvor jeg bl.a. opdagede en af Tefal Snacks største fejl. Inden jeg kommer dertil, så skal det siges, at jeg fik en perfekt sprød brødoverflade med maskinen. Det var super lækkert at brødet var så sprødt. Desværre så er trekant-toastjernet udformet på en måde, hvormed at den presser alt osten ud af selve parisertoasten. Dette skyldes, at den presser toasten ud i trekanter, og dermed ikke kapsler alt fyldet inde i toasten. Det er her vi kommer til Tefal Snacks største fejl. Når osten flyder udover, så ryger det igennem sidernes revner og ned til varmelegemet. Det gør at man skal stoppe relativ prompte, da den går i gang med at ryge og larme. Derudover bliver rengøringen besværliggjort i høj grad. Derudover har jeg lavet vafler, og jeg synes egentlig resultatet var ganske fint. Det tog dog uforholdsmæssigt lang tid at lave vaflerne, og jeg savnede også at mine vafler blev mere sprøde. Det fremstår for mig, som om at vaffeljernet ikke blev varm nok. Jeg prøvede også at lave pandekager med et godt resultat. Det positive her var, at jeg fik utrolig flotte og ensartede pandekager, der var perfekt runde. Endvidere prøvede jeg at lave en nem opskrift af doughnuts, som var ganske fin, men det smagte ikke af doughnuts, da denne kage er en friturestegt kage.
None

None

Design & rengøring

Jeg synes maskinen har et rigtig pænt design. Den har dog nogle designfejl, som nævnt tidligere. Det er virkelig ærgerligt, at Tefal ikke har fundet en måde at forsegle adgangen varmelegemet, når man indsætter de respektive jern. Derudover er der en masse revner og riller, hvor dej eller ost sætter sig fast, og det bliver svært at rengøre det. Selve jernene er nemme at gøre ren og de kan sættes i opvaskemaskinen.

Konklusion

Jeg synes overall, at det er en fin maskine, men jeg er ikke overvældet af den. Den har nogle fejl, som kunne være imødekommet bedre. Derudover savner jeg mere varme, da det f.eks. tager uforholdsmæssigt lang tid at lave vafler.