SEXBREVKASSE

man, 18 dec 2017

Lukker du varmen ud af boligen?

Vinduer holder ikke hele livet, og på et tidspunkt skal de udskiftes.

Vinteren er kommet til Danmark og det betyder at mange oplever at vinduerne slipper kulden ind i hjemmet. Vinduer holder ikke for evigt, og selvom man kan gøre meget for at pleje og vedligeholde vinduerne, så kommer dagen, hvor vinduerne trænger til at blive udskiftet.

Hvis du bor i et ældre hus, så kender du sandsynligvis til problematikken med, at det trækker fra vinduerne selvom de er lukket. I de køligere årstider kan dette ødelægge den hjemlige hygge, da det aldrig bliver ordentligt varmt i hjemmet. Vinduer holder ikke hele livet, og de skal udskiftes på et tidspunkt. Man kan selv gøre rigtig meget for at pleje og vedligeholde vinduerne, men der kommer også et tidspunkt, hvor man ikke kan gøre mere. Det kan være svært at vurdere, hvornår vinduerne skal udskiftes. Derfor har vi lavet en kort guide, der kan hjælpe dig videre.

Træk fra vinduet

Et af de nemmeste tricks til at finde ud af om dine vinduer trænger til at blive udskiftet er, om det trækker ind i hjemmet. Du kan selv nemt teste om dit vindue trækker:
  • Stil et lys i vinduet: Hvis flammerne bevæger sig ved du, at der kommer luft fra vinduet.
  • Tjek vinduets stand: Tjek vinduet både ude og inde og se efter sprækker eller utætheder i fugerne.
  • Lav papirtesten: Et lille husmor-trick er at åbne vinduet og sætte et lille stykke papir i sprækken. Når du lukker vinduet og trækker papiret til dig, så ved du at vinduet er utæt, hvis det er nemt at trække ud.
Hvis du oplever at vinduerne trækker kan det være en stærk indikation på, at dine vinduer skal udskiftes.

Et kritisk blik på varmeregningen

Er din varmeregning meget større end dit energiforbrug? Så er det tid til at tage et kritisk blik på varmeregningen. Vi bruger mange penge på varmeregningen og det er en regning, som vi ikke kan komme udenom. Hvis du ønsker at spare penge på varmeregningen, kan det være en god idé at tjekke dine vinduer. Der kan være store besparelser at hente, hvis du isolerer din bolig. Her er første skidt at udskifte dine gamle vinduer, fordi vinduerne lukker meget af varmen ud og du spilder mange penge på at opvarme din bolig.

Nedslidt træ og maling der revner

Det danske klima har en stor faktor på, hvor mange leveår dit vindue har i sig. Vinduerne bliver udsat for både regn, sne, sol og vind og det tærer på træet. Du bør derfor tjekke vinduet for fugt og råd flere gange om året. En anden indikation på at træet er fugtigt er, hvordan malingen holder fast på træet. Hvis malingen revner eller skaller af, er dette en indikation på at træet er præget af fugt. Hvis du skal male trævinduerne hvert år for at holde dem pæne, bør du overveje, om det er bøvlet og malingudgifterne værd i sidste ende. Det kan være du i stedet skal købe nye vinduer. Køb hos Klarvinduer her.
None

None