SEXBREVKASSE

fre, 22 feb 2013

Nabiha: Pop fra mit hjerte

None

None

Den snart cd-aktuelle Nabiha hitter på både den danske og europæiske scene. Af Torben Elsig-Pedersen   Det seneste år er gået stærkt for danske Nabiha, der netop har afsluttet indspilningen af nyt album. Samtidig hitter hun på både den danske og udenlandske scene med singlen ”Mind the Gap”, der også vil være at finde på det kommende album. Den mest nervepirrende oplevelse beskriver hun dog selv som den aften, da hun stod og trippede på scenekanten, inden hun skulle optræde til Dronningens 40-års jubilæum. »Jeg må nogle gange knibe mig i armen, for det hele er gået utroligt stærkt det sidste års tid. Jeg havde på ingen måde forventet, at jeg blev udvalgt til at spille for Dronningen. Det var en stor oplevelse, men jeg var også hamrende nervøs,« fortæller Nabiha, der også kunne skrive sig ind i endnu et stykke europæisk musikhistorie, da hun i januar blev belønnet med den fornemme pris European Border Breakers-Award ved et storstilet uddelingsshow i Holland. »Der er sket meget siden jeg for et par år siden sad i et studie i London med min producer, Carl Ryden. Dengang forventede jeg intet, men håbede det bedste,« fortæller Nabiha. Hendes næste album er indspillet sammen med topprofessionelle producere og musikere i London. Teksterne er i høj grad inspireret af det, den 29-årige popsangerinde er optaget af.  

Pop fra hjertet

»Det er pop fra mit hjerte. Historierne tager udgangspunkt i de følelser og oplevelser, jeg selv har. Hvis der er et budskab, så er det at man skal tro på sig selv og hele tiden søge at have hjertet med i det man gør,« siger Nabiha. Men hun fortæller også, at hun ofte selv kommer i tvivl. »Jeg tror, alle kender det at være i tvivl. Gør man det rigtige? Er jeg for fornuftig, får jeg sagt det, jeg gerne vil eller gør jeg de rigtige ting? Tvivlen følger med os hele tiden – også for mig. Det er nok de færreste, der kan sige, at de har styr på det hele. Men det bedste råd er egentlig bare, at man skal forsøge at følge sit hjerte,« siger Nabiha, der det seneste år også har oplevet at stå på musikscenerne i New York og Los Angeles blandt mange andre steder. Men lige nu ser hun frem til en lang forårstour rundt til sit danske publikum.  

Højskolen gav et skub 

Det stod ikke skrevet med flammeskrift, at Nabiha skulle til tops på den musikalske scene. Det var faktisk først, da hun kom på Den rytmiske Højskole i Vig, at de første spor blev lagt ud til karrieren. »Jeg tog på højskole for at fokusere på musikken og prøve nogle nye genrer af. Samtidig ville jeg gerne lidt væk fra de trygge rammer derhjemme. Min fætter havde hørt godt om højskolen i Vig, så jeg begyndte at spare sammen og meldte mig til et ophold.« Det kom til at betyde rigtig meget for Nabihas musikalske udvikling. Hun var optaget af elektronisk musik, men havnede pludselig på et hold, hvor hun skulle synge jazz. »Det var en udfordring, men jeg kom til at prøve en masse projekter og genrer af, som jeg slet ikke havde forestillet mig. Samtidig var det en personligt udfordrende periode, fordi man lever så tæt sammen på en højskole og bliver tvunget til at få det bedste ud af det sammen.« Højskolen bød også på både forelskelser og kærestesorger. »Det var i min teenageår, så jeg oplevede at være forelsket, blive ked af det og blive forelsket igen. Jeg lærte at omgås mange forskellige typer af mennesker.« Musikalsk skete der noget, da guitaristen Søren Reiff var gæstelærer på skolen og opfordrede Nabiha til at gå videre med musikken. »Det blev helt afgørende for mig, at der var en lærer, som bakkede mig op. Jeg havde ikke selv turde tænke, at jeg skulle satse 100 procent på musikken, så i den situation var det vigtigt, at Søren bakkede mig op. Han troede på mig, og det var et vigtigt budskab til mig på det tidspunkt,« siger Nabiha.