SEXBREVKASSE

ons, 23 maj 2018

’Personal On Demand’ – du er, hvad du lytter til

Her får du 5 skarpe bud på, hvad du skal give dig i kast med i det auditive univers. (Schutterstock)

Det er hipt, det er underholdende og det er skræddersyet. Podcast er tidens helt store medie. Men hvordan navigerer man i et væld af muligheder, der tæller alt fra de helt store fortællinger om samfund og eksistens, til de helt små nicheindblik i gastronomi og økonomi? Her får du 5 skarpe bud på, hvad du skal give dig i kast med i det auditive univers.

Tekst: Sofie Themsen

Fries Before Guys

None

None

 

”Alle de tanker du troede, du var alene om bliver i podcasten vendt og drejet og gjort helt normale. Vores styrke er, at vi er helt almindelige kvinder med problemer som alle andre, og nogle gange kan det være ret befriende at lytte til. ” De to veninder Josephine Kuhn og Nanna Elizabeth Hovgaard tager dig med ind i et klassisk pigeunivers, hvor intet er for stort eller småt til at blive drøftet. Mest af alt minder pigernes samtalepodcast dig om en intim samtale med din bedste veninde om alt fra brugen af kondomer til tanker om angst. Du vil med sikkerhed kunne genkende dig selv i de tåkrummende tanker om, hvordan det er at være en ung kvinde, med alt hvad det indebærer. ”Vi har forsøgt at skabe et særligt sprog for alt det, der er svært. Det skaber en tryghed og giver mulighed for dybere samtaler mellem venner. ”
None

None

17 med Signe Amtoft

Signe Amtoft inviterer en række kendte dansker med en tur tilbage til teenagetilværelsen som 17-årig. Gennem retrospekte fortællinger om forfester, fravær og farmødre kommer den usikkerhed, der gennemsyrer disse år til at danne grundlag for, hvordan det er at gå voksenlivet i møde. ” Jeg syntes det var virkelig hårdt at være teenager. Jeg følte, at jeg på en eller anden måde konstant skulle vise mit voksenværd som 17-årig. Jeg fandt senere ud af, at jeg måske ikke var alene om usikkerheden.” Gennem disse tilbageblik kan du lade dig inspirere af Özlem Cekics ukuelighed eller grine sammen med Ane Cortzen over hendes tidlige kærestefrustrationer. Signe Amtoft formår at skabe et indblik i, hvordan det er at være ung og ikke at vide, hvor man er på vej hen. ”Som teenager skal man forstå, at alle starter et sted, inden de bliver rigtig voksne. Det er ok ikke at have styr på tingene lige nu. Du er faktisk mere gennemsnitlig, hvis du ikke har. Er det ikke befriende?”

Den Grå Side

None

None

  ”Vi læste “de grå sider” højt for hinanden, når vi havde spillet med Hej Matematik. ’De grå sider’ er erotiske historier fra ugens rapport – det var stort i 70’erne, 80’erne og 90’erne.” Søren Rasted står i spidsen for en lummer stemning, når han i hvert afsnit får besøg af fire venner til oplæsning af erotiske tekster og til en snak om piger og sex. Med sloganet ’porno skal høres ikke ses’ bliver der drengehørmet for fuld gas. Det er lige før du hellere vil knappe en øl op hjemme i sofaen en fredag aften i selskab med en stribe af kendte danskere end at hænge ud med dine egne venner. ”Det er som at ha’ øret op af døren til et drengeværelse: øl, humor, drengesnak og erotik.”    
None

None

Når fars pige er til piger

”Min podcast handler om at være en ung pige, der gerne vil have sine forældres accept og betingelsesløse kærlighed.” Katrine Krøjby skildrer igennem tre afsnit sin personlige fortælling om at være lesbisk og stå ved sin seksualitet. Optagelserne er en blanding af en konfrontation med hendes far, samtaler med en psykolog og en beretning og et forløb der startede, da hun som 12-årig forstod Katy Perrys ’I Kissed a Girl’ bedre end mange andre. Katrine Krøjbys fortælling er meget mere end en spring-ud-historie. Det handler om at finde sig selv, om at få sine forældres anerkendelse og om at turde stå imod. Du kan næppe lytte til de tre afsnit uden at hårene rejser sig på armene.

 Hva’ så?!

None

None

  ”På et personligt plan, savnede jeg at lave noget uden for mange regler og dogmer. Ganske enkelt savnede jeg frihed. Ideen om at gå en tur og snakke, har stået i min notesbog i mange år.” Du kan godt kridte skoene, når Christian Fuhlendorff hver uge tager en kendt dansker med ud på en gåtur. Konceptet er enkelt: en klassisk walk-and-talk, hvor tankerne flyver af sted, og forplanter sig i en snak om alt og intet. Podcasten skaber et rum, hvor der på en og samme tid er plads til spontane og reflekterende samtaler. Lyt med på alt fra Claes Bangs nyerhvervede Guldpalme til Louise Mieritzs kamp for at vise, at kvinder godt kan være sjove. ”Du får et indblik i mennesker, der er dygtige indenfor hvert deres felt. Jeg elsker at høre folk fortælle om deres liv og kan i den sammenhæng ikke lade være med at spejle mit eget i deres. Derigennem føler jeg, jeg lærer noget om mig selv.”

De fem podcasts er frit tilgængelige i Itunes eller i appen ’Podcast’.