SEXBREVKASSE

ons, 19 nov 2014

Poetisk pust fra et halvt Electric Lady Lab

Stine Hjelm fra Electric Lady Lab udgiver førstesingle som solist.

Med balladen

"

Fallen

"

føjer den karismatiske sangerinde Stine Hjelm i dag et nyt kapitel til karrieren. Det er første soloudspil fra den ene halvdel af Electric Lady Lab, som de to venner har parkeret for en stund.

Det nye soloudspil skal ikke ses som en varsling om, at Electric Lady Lab er opløst, men det er derimod et frirum med plads til at lege med lidt flere musikalske nuancer. Stine Hjelm har lavet det nye solomateriale sammen med Mikkel Damgaard (Mads Langer, Love Shop m.fl.), Carsten Heller (Nephew, Minds Of 99 m.fl.) og den faste musikalske partner Martin Bøge Pedersen.

“Vi trængte begge to til, at der skulle ske noget nyt. Vi havde behov for at skabe et frirum for os selv, hvor vi kunne lege med lidt flere nuancer på paletten”.  Det nye udspil betyder dermed, at Electric Lady Lab for en stund er rykket lidt i baggrunden til fordel for den nye musik.

Den sidste tid har på mange planer været præget af omrokeringer for Stine, og det afspejles helt naturligt i musikken. Sangen "Fallen" er nøgen og nærmest poetisk. Pusten er taget ud af de hårdtpumpede beats, som vi kender fra ELL, og der er skabt rum til at Stines stemme kan udfolde sig i et mere organisk og drømmeagtigt univers.

Stine Hjelm forklarer: ”Martin og jeg var gået i gang med at arbejde på en ny pulje sange, hvoraf halvdelen skilte sig ud. De passede slet ikke ind i Electric Lady Labs electro-clubbede lyd. I første omgang tænkte vi, at de sange så bare skulle skrottes, men det viste sig alligevel at være svært. Jeg havde knyttet tætte bånd til sangene, og det blev startskuddet til vores fælles idé om soloprojektet. Så helt solo er jeg jo ikke - Martin er min wingman, og han er med i hele processen behind the scenes.

Stine kalder selv rykket for en ny start, der markerer hendes søgen imod et mere modent og inderligt udtryk. Hun uddyber: “Electric Lady Lab har hele tiden været en fest smækfyldt med attitude, og det har bestemt været sjovt og har helt klart sin egen charme - men jeg gik og legede med idéen om ”hvad nu hvis vi skrællede al attituden væk”? Kunne man overhovedet tillade sig det? Vi gjorde det i hvert fald. Og resultatet blev nogle sange, der ligger mit hjerte meget nær.”

Singlen "Fallen" er som nævnt lavet i tæt samarbejde mellem Stine Hjelm og Martin Bøge Pedersen, Mikkel Damgaard (Mads Langer, Love Shop m.fl.) og Carsten Heller (Nephew, The Minds Of 99 m.fl.).