SEXBREVKASSE

fre, 28 okt 2016

Få dit boligindskud tilbage

Boligindskudet og den forud betalte husleje kan være svære at få igen

Flytteguide: Sådan får du dit indskud tilbage ved udflytning

Den gennemsnitlige danske studerende på de videregående uddannelser flytter i gennemsnit fire gange i løbet af sin studietid og dette tal dækker endda over store udsving, da mere end hver femte studerende bor i en forældrekøbt lejlighed. Denne udvikling skyldes først og fremmest, at der er få billige boliger i de større studiebyer og derfor må mange enten vælge at flytte ofte eller at betale mange penge i indskud og forudbetalt leje for at få en lejlighed. Og netop indskuddet og den forudbetalte leje kan være svær at få igen, og derfor kommer der her tre simple tips der kan hjælpe dig.

1: Gå din lejekontrakt grundigt igennem

Det første man bør gøre, hvis man gerne vil have nogle af sine dyrt tjene indskudspenge tilbage er, at gå sin lejeaftale grundigt igennem. Den danske lejelov er en jungle selv for erfarne boligudlejere og derfor findes der i rigtig mange lejekontrakter brud på lovgivningen. Dette kan blandt andet relatere til hvilke ansvarsområder man har som lejer og hvilke ansvarsområder, der påhviler udlejer. Derudover er der mange der glemmer at oprette en vedligeholdelseskonto til lejemålet, selvom dette ofte er påkrævet til at holde styr på hvor mange penge, der er blevet brugt af ens indskud til løbende vedligeholdelse. Hvis man gerne vil være på den sikre side, kan man med fordel lade en boligadvokat gennemgå ens lejekontrakt. Det tager ikke mere end en time og de penge man skal betale for det er i sidste ende givet godt ud.

2: Sørg for at male og vedligeholde din bolig eller værelse

En anden ting man bør gøre, hvis man gerne vil have så mange af sine penge retur er at sørge for at vedligeholde sit værelse, så godt man kan. Dette er relativt nemt og ikke mindst billigt, hvis man ved hvad man skal kigge efter. Her bør man for det første sørge for, at ens vinduer er tætte for at forhindre unødig fugt. Dette kan man gøre både ved at købe et sæt lister, der sørger for at vinduerne lukker tæt, samt ved at sørge for at lufte godt ud på sit værelse to til tre gange om dagen. En anden ting som gør en stor forskel er hvis man sørger for at male sit værelse ordentligt. Dette giver et godt førstehåndsindtryk hos din udlejer og det før hurtigt et gammelt værelse til at se yngre ud. Ved fraflytning er det desuden vigtigt, at man også husker at male døre, vindueskarme og ikke mindst loftet. Dette kan være udfordrende og derfor kan det anbefales, at man hyrer et professionelt malerfirma til at tage sig af arbejdet.

3: Bed om at se alle regninger i forbindelse med fraflytning

En tredje ting man bør gøre, hvis man vil sikre sig selv så stor en andel af ens depositum som muligt er at bede om at se alle regninger i forbindelse med istandsættelsen af lejligheden. Her bør man både tjekke op på de priser der er angivet om de stemmer overens med de generelle priser eller om de er kunstigt skruet op. Derudover bør man altid tjekke om antallet af arbejdstimer stemmer overens med hvad udlejeren har sagt han ville bruge på istandsættelsen. Her bør man også undersøge om man bliver faktureret for reparationer som falder under udlejerens ansvar. Her er der rigtigt mange der hvert år sover i timen og derfor må mange optage ekstra lån for at betale sin udlejer. Men hvis I følger disse tre tips, kommer det ikke til at ske for jer! (Artiklen er sponsoreret)