SEXBREVKASSE

tor, 30 mar 2017

Sanne søger ned i rockrødderne på nyt album

’Baby Blue’ er Sanne Salomonsens 15. studiealbum

På sit første studiealbum i seks år har Sanne Salomonsen genfundet sin grundlyd: Blues og rootsrock. ’Baby Blue’ er samtidig et albummet spækket med selvreflekterende og observerende beretninger fra en voksen rockmama.

De seneste seks år har Sanne Salomonsen brugt utallige timer på landevejen. Og det har givet den danske sangerinde tid til at mærke sine længsler. Især én ting trængte sig på: At lave et album, som var tro mod hendes rødder og mod den organiske energi, hun og bandet fremmaner ved koncert efter koncert.

”Mine seneste albums har været baseret på sangskriversessions, som alle har været spændende og inspirerende. Men jeg kunne mærke, at nu trængte jeg til at stå med mit band og komme helt ned i sangene, inden vi skulle indspille. Jeg længtes efter, at vi sammen fandt ned i de rootsy og bluesy rødder, vi dyrker live,”

siger Sanne Salomonsen. Hendes faste keyboardspiller Annika Askman er albummets primære komponist, og samtidig er der bidrag til tekst og musik fra navne som Marcus Winther-John, Pernille-Leeloo, Mats Valentin, Marti Dodson, Mauro Scocco, Joakim Niels, Kim Zorde, Michael Falch og Salomonsens eksmand Mats Ronander. Den svenske musikers mundharpe er ligeledes en rød tråd gennem en stribe sange, hvor eftertænksomheden står side og side med ufiltreret livsglæde.

”Noget af det, som er så vidunderligt ved at blive så voksen, som jeg er blevet nu, er, at man har noget at synge om. For man har levet et liv. Det reflekterer sig i sangene,”

siger Sanne Salomonsen. Hun adresserer både det tabte og det vundne i livet, og hun sender forstående blikke mod dem, der stadig jagter passionen. Singlen ’Solskin efter regn’ er allerede ude, og den betegner Sanne Salomonsen selv som ’en happy-go-lucky-hyldest til Stockholm.’ ’Baby Blue’ er Sanne Salomonsens 15. studiealbum og er produceret af Óli Poulsen, Jonas Krag, Jon Grundtvig, Annika Askman og Lars Skjærbæk. Det følger på ’Tiden brænder’ fra 2011, som gik platin. Inden da udgav hun det danske comebackalbum ’Unico’, der blev blandt årets største sællerter og lå på hitlisten i næsten et år. Sanne er fortsat en af landets mest eftertragtede koncertkunstnere, og hun følger ’Baby Blue’ op med en omfattende turné rundt på landets spillesteder, inden festivalerne venter til sommer. Med sig har Sanne Annika Askman på keys og perc, sin søn Victor Ray Salomonsen Ronander og Morten Woods på guitar, Mads Storm på keys, Lars Danielsson på bas, Jon Grundtvig på trommer og de glæder sig alle til at komme ud og spille. Se datoer og følg Sanne her