SEXBREVKASSE

man, 29 feb 2016

Sejleren – Den olympiske drøm

24-årige Anne-Marie Rindom sejler i bådklassen Laser Radial og skal i sommeren 2016 repræsentere Danmark for anden gang ved OL

24-årige Anne-Marie Rindom er vokset op i en inkarneret sejlerfamilie. Hun sad for første gang i en båd 14 dage efter hendes fødsel og er i dag regerende verdensmester i bådklassen laser radial. Hun var som 20-årig med ved OL i London og kæmper i skrivende stund om at få lov til at kæmpe på det olympiske vand ud for Rio de Janeiro i sommeren 2016.

- Hvorfor startede du med at sejle?

Min familie har altid sejlet, så det var meget naturligt, at jeg også skulle prøve det. Jeg var fem år, da jeg satte mig i en optimistjolle for første gang. Jeg blev ret hurtigt bidt af konkurrenceelementet, men alt det sociale omkring sejlsport har også haft en stor betydning.

- Hvornår slog det dig, at du havde et talent?

Det gjorde det, da jeg som 11-årige kom til EM i optimistjollen. Det var kun de tre bedste piger i Danmark, som kom med, så jeg tænkte da, at jeg virkelig havde muligheden for at drive det til noget.
None

None

Anne-Marie Rindom til VM i 2015

- Hvad er den største beslutning, du har taget i forbindelse med din sport?

Da jeg som 20-årig blev student, besluttede jeg mig for at sejle på fuld tid i stedet for at arbejde eller rejse. Jeg levede hos mine forældre, og koncentrerede mig kun om at komme til OL i London. Det lykkedes, og derfra er det bare gået helt sindssygt stærkt. Hvis jeg ikke havde taget den beslutning, havde jeg heller ikke været, der hvor jeg er i dag.

- Hvordan ser din hverdag ud?

Når det passer med min sejllads, læser jeg idræt på Aarhus Universitet. Men jeg rejser 200 dage om året, så det er svært at beskrive en normal hverdag. Når jeg er i udlandet, står jeg op omkring kl. 8, spiser morgenmad og tager så over og træner en time eller to. Derefter kan der være en masse praktisk, inden jeg tager på vandet og sejler et par timer i løbet af eftermiddagen.

- Hvad driver dig i hverdagen?

Jeg er et sindssygt stort konkurrencemenneske, og derfor vil jeg bare gerne være den bedste til det hele. Jeg har selvfølgelig lært med alderen, at det nok ikke kan lade sig gøre. Man kan ikke både får rene 12-taller i skolen og komme til OL.

- Drømmer du nogensinde om at leve som en hver anden 24-årig?

Ja det gør jeg helt sikkert. Jeg savner tit studielivet, når det bliver for meget sejllads. Lige nu sejler jeg på fuld tid op til OL, men derefter tager jeg et halvt år fri, hvor jeg bare skal give den gas på studiet og det glæder jeg mig faktisk allerede til.
None

None

- Hvad er det værste og bedste ved din sport?

Det værste er en lille ting, men en kold og klam våddragt er bare aldrig sjov at skulle trække på. Det bedste må være alle oplevelserne. Jeg rejser verden rundt og møder fantastisk mange forskellige mennesker.

- Hvad er du allerbedst til i din sport?

Min spidskompetence er at læse vinden. Det er strategien i sejlsport. I sejllads zigzagger man hele tiden for at udnytte vinden, og der er min force nok at finde den hurtigste vej i mål.

- Har du et idol indenfor din sport?

Martin Kirketerp er et stort forbillede. Han vandt OL i 2008 og er altid gået meget uimponeret til sin sejllads. Han er åben og imødekommende, og så er han bare altid klar til at hjælpe.
None

None

- Hvad håber du at opnå i din karriere?

Jeg drømmer om at vinde guld ved OL. Det er bare det ultimative, fordi hvert land kun må udtage én båd i hver klasse.

- Hvad vil du give af gode råd, til en som drømmer om at nå dit niveau

? I de tidlige år skal man passe på ikke at blive ensporet. Prøv noget forskelligt og vælg så en bådklasse at specialisere dig i når du bliver lidt ældre. Det er vigtigt ikke at løbe sur i sejllads som ung, så man skal også huske at passe sin skole. Jeg har rykket mig rigtig meget, fordi jeg har haft noget helt andet end sejllads ved siden af.  

Du kan følge Anne-Marie Rindoms forberedelser frem mod OL i Rio på hendes Facebookside