SEXBREVKASSE

man, 19 mar 2018

Sort Sol fuldender line-up til sommertid i Søndermarken

Sidste år fejrede de 40 års jubilæum, nu er de på landevejen igen og den 2. juni rammer de Søndermarken

Der er fuld plade, når SORT SOL slutter sig til C.V. JØRGENSEN, DIZZY MIZZ LIZZY og CARL EMIL

PETERSEN og fuldender det line-up, som står på

scenen under Søndermarkens gr

ønne træ

er l

ørdag d. 2. juni 2018.

https://youtu.be/l6TStWMkouc Med et bagkatalog, som kan give præstationsangst hos veteraner og en scenetilstedeværelse som få, har

SORT SOL

cementeret sin position som et af de tungeste og mest langtidsholdbare bands i Danmark. 40-års jubilæet sidste år blev markeret med albummet,

‘Stor Langsom Stjerne’

, der fik en række anmeldere helt op i stratosfæren, og den efterfølgende turné trak fulde huse. Nu er bandet på landevejen igen, og 2. juni rammer SORT SOL Sommertid i Søndermarken, hvor de står på plakaten med den højt respekterede sanger og sangskriver C.V. Jørgensen, den succesrige danske rocktrio, DIZZY MIZZ LIZZY og det danske sangskriver-talent Carl Emil Petersen.

SORT SOL

vendte i 2017 tilbage efter 16 års pladepause med ‘Stor Langsom Stjerne’. Her viste bandet, at de havde formået at genopfinde sig selv med nye, eksperimenterende kompositioner, men stadig med deres særlige evne for at skrive grandiose ballader og store blivende sange. Udover sangene fra ‘Stor Langsom Stjerne’, der af anmeldere blandt andet er blevet beskrevet med ord som “mesterligt”, “monumentalt” og “storværk”, har Sort Sol et urokkeligt fodfæste i deres bagkatalog. Heriblandt findes blandt andet SORT SOLs fortolkning af C.V. Jørgensens ’Indian Summer’, der er et nik til den store danske sangskriver. C.V. Jørgensen har lavet sin egen hyldest til SORT SOL med ”Tak for sangen”, hvilket understreger den indbyrdes respekt og anerkendelse, der er blandt disse stærke danske musiknavne.

SORT SOL

startede som punkband i 1977 under navnet Sods med deres første officielle koncert på Rødovre Statsskole, som for længst er gået over i historien. Senere var Sods på som support for Iggy Pop på Det Ny Teater, og herefter lå karrieren fast. Debutalbummet ’Minutes To Go’ udkom i 1979, og bandet nåede at udgive ’Under En Sort Sol’ i 1980, før et officielt navneskifte var på plads. Som SORT SOL har bandet udgivet otte studiealbums herunder ’Dagger & Guitar’ og ’Glamourpuss’, samt hits som ‘Holler High’, ‘Next Century’ og ‘Let Your Fingers Do the Walking’. Bandet har gennem årene modtaget intet mindre end 10 danske Grammys og har gang på gang leveret store koncertoplevelser til deres publikum.

Øvrigt line-up lørdag d. 2. juni 2018:

None

None

Dizzy Mizz Lizzy

 overraskede mange, da de i 2016 udgav albummet ‘Forward In Reverse’ efter en pause på 20 år. Efterfølgende tog 1990ernes danske grungeband nummer et rundt i landet og spillede både nye og gamle numre. Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis-Larsen har efterfølgende udtalt, at deres stadige popularitet kom bag på dem og gjorde dem afsindigt glade – så glade at de satser på at udgive et nyt album i 2018.
None

None

C.V. Jørgensen

 slog for alvor igennem med albummet ‘Storbyens små oaser’ fra 1977 og sange som ‘Entertaineren’, ‘Bellevue’ og ‘Det ganske lille band’. Især ‘Costa del Sol’ og ‘Sæsonen er slut’ fra ‘Tidens tern’-albummet fra 1980 er blevet nationalklenodier i det danske. Hans 12. album udkom for 16 år siden, nemlig ”Fraklip fra det fjerne” fra 2002. Nu er han tilbage i fuld vigør og med en fyldt koncertkalender.

Carl Emil Petersen

 brød med sit band, Ulige Numre, i marts 2017. Han ville prøve kræfter med en solokarriere. Hele musikbranchen og fanskaren holdt nærmest vejret, mens den talentfulde sanger og sangskriver arbejdede på sit nye materiale alene. Og så kunne vi alle ånde lettet op, da solodebuten ‘Natradio’ begejstrede anmeldere såvel som fans med sin inderlige lyrik og sine store armbevægelser.