SEXBREVKASSE

søn, 03 maj 2015

SPOT 2015: Byfestival med musikken i fokus

Danmarks største festival for up-and-coming musik, SPOT Festival, er overstået for denne gang. TJECK Magazine var på plads og evaluerer på musik, mad og festivalstemning.

Tekst og foto: Oda Hustad

Musik: Hvis man er mest til de helt store headlinere, skal man nok hellere tage til Roskilde Festival eller Tinderbox. Men for dem, der godt kan lide at høre mindre kendte artister og opdage nye navne, er SPOT Festival et mekka. Vi var helt oppe at ringe over årets lineup, hvor der var få af de helt etablerede navne og dermed plads til masser af dugfriske, mindre kendte kunstnere. Med utallige koncerter fordelt på hele 17 scener, blev vi nærmest stressede over al den fede musik, vi ikke kunne nå at gabe over.

Festivalstemning: Man får ikke helt the Orange Feeling, men stemningen til SPOT er sgu meget hyggelig. De seneste par år har festivalen sat udendørs scener op udenfor Musikhuset, så besøgende ikke kun skal stå inde i en koncertsal for at høre musik. Med udendørs barer og chill out-områder var der lagt i støbeskeen til masser af social solskinshygge.

 

None

None

Mad: Er der ikke særlig meget af på SPOT Festival. I hvert fald ikke i forhold til på andre festivaler. Heldigvis ligger alle spillestederne midt i Aarhus centrum, hvor man nemt kan finde en udmærket shawarma, pizza eller en treretters fransk menu, hvis man er mest til det. Vi holdt os til shawarmaen.

Drikkelse: Var der rigeligt af over det hele, i alle mulige former og prisklasser. Vi fik alt fra Royal dåseøl til 15 kroner til dugfriske India Pale Ale-fadøl til en halvtreller.

Aktiviteter: Der er ingen tvivl om, at musikken er i fokus på SPOT. Søndagsprogrammet bød dog på masser af musikfilm i den hyggelige biograf Øst for Paradis, suppleret med en håndfuld live-sessions. Det var god medicin mod de tømmermænd, der kom snigende efter lørdagens efterfester.

None

None