SEXBREVKASSE

fre, 17 nov 2017

TomTom Runner 3 m.fl. får opgraderet software

TomTom Runner 3 music + headphones, Vejl. pris: 1.499 kr.

TomTom er egentlig kendt for at lave GPS til biler m.v., og derfor kunne man undre sig over, hvorfor de laver sportsure. Det giver dog god mening, da sportsure med indbygget GPS giver en række muligheder, som er fantastiske for løbere, cyklister og andre sportsentusiaster.

Endvidere har TomTom været på markedet længe, når det kommer til sportsure, og de er generelt ret gode i denne genre. De har nu opgraderet deres software, hvilket jeg er ret glad for.  

TomTom Fitness Age

Den nye software kalder de TomTom Fitness Age, og her har de opgraderet funktionaliteten væsentlig. Det er nu muligt at vælge en række træningsprogrammer, når man er ude at hhv. løbe eller cykle. Her er det bl.a. muligt, at vælge mellem fedtforbrænding, cardio, fitness, styrkeopbygning eller powertræning. Her er det muligt at vælge den tidslængde, man ønsker træningen skal have. Under selve træningen fortæller uret, om man løber hurtigt nok til at fedtforbrænde eller lignende. Det er sgu ret smart, da man nu har en personlig træner med ud på sin løbetur. Den er bare på ens håndled. Endvidere kan den nye software fortælle, hvad din ”fitness alder” er. TomTom har lavet et system, hvor den baseret på din daglige aktivitet fortæller, hvad din alder er. Jo bedre form du kommer i, jo bedre bliver din fitness alder. Jeg er generelt glad for den nye software, og det gør, at ens oplevelse med TomToms løbeure er forbedret. Den nye software passer til TomTom Runner 2 og 3, Spark 2 og 3, samt Adventurer.

TomTom Runner 3

Funktionalitet

TomTom Runner 3 er et ret godt sportsur. Sammenlignet med deres tidligere modeller, så har TomTom forbedret sine produkter væsentligt. Uret måler ganske realistisk det antal skridt, man går dagligt, og derudover måler den også ens søvn og kalorieforbrænding på fornuftigvis. Det er dog ikke det uret gør bedst, og efterspørger man et sådan type ur, der passer til folk med et moderat eller lav aktivitetsniveau, så kan man få et ur med væsentlig federe funktioner til færre penge, her f.eks. Fitbit HR Alta. LÆS OGSÅ: "Fitnessuret fra TomTom" Derimod er den ret sej når det gælder aktivitetsmålinger. Jeg har uret til løb, svømning og cykling, hvor den gør sig helt fantastisk. Den giver dig et oversigt over din gennemsnitsfart, afstand, kalorieforbrænding, puls m.v. Endvidere kan man se ens rute på kort, og når man har flere målinger fortæller den om man er hurtigere eller langsommere end sit gennemsnitshastighed. Endvidere gør den nye software, at man kan presse sig til bedre resultater afhængig af om man vil fedtforbrænde eller styrke ens cardio.

Musik egenskaber

Dette ur har 3 GB intern hukommelse på, hvor man kan sætte spillelister på, og dermed slippe for at have mobilen med under sportsaktiviteterne. Det er en super funktion, og den fungerer med bluetooth hørertelefoner. Desværre er lydkvaliteten en del dårligere end på ens telefon, hvilket er en skam. Endvidere så bruger de fleste Spotify i dag, og det er de færreste, der har musik liggende på ens computer i dag. Det er påkrævet, hvis man vil lægge det ind på uret. Jeg vil ikke anbefale at købe pakken med løbehovedtelefonerne, da disse ikke er noget at råbe hurra for. I stedet ville jeg købe nogle gode løbehovedtelefoner. Jeg synes det er fedt, at jeg kan undvære mobilen på turen og derfor elsker jeg, at jeg kan lægge playlist ind. Hvis man ikke anvender denne funktion, så ville jeg vælge Cardio udgaven, da denne har pulsmåler.

Design

Designmæssigt synes jeg, at uret er lidt stort og klodset. Særligt er knappen som man navigerer rundt med meget stor. Det samme er skærmen, men det er samtidig rart at kunne læse informationerne tydeligt. Skærmen kunne dog godt være af bedre kvalitet, herunder lyset i det. Skærmen minder mig om noget fra de gamle Nokia telefoner.

Konklusion

Generelt er jeg meget imponeret over dette ur. Jeg er vild med, at jeg kan svømme, løbe og cykle med det. Jeg synes det er fantastisk med alle de aktiviteter man kan vælge, samt de målinger den laver under aktiviteterne, heriblandt nedstigninger og klatringer. Et minus her er dog, at den dræner meget af batteriet, når man tænder GPS funktionerne. Det man dog skal gøre op med sig selv er, om man alene løber, eller om man også skal bruge uret til en række andre sportsgrene. Altså generelt om man er den sporty type, der ikke kan få aktivitet nok. Hvis man kun vil måle ens dagligdags aktiviteter, så er dette ikke uret for en. Er man tilgængæld den sporty type, så synes jeg uret er fantastisk. Henset til dens design, så vil jeg dog alene anvende den til sportsaktiviteterne, og tage min analog ur på når jeg er på arbejde.
None

None