SEXBREVKASSE

tor, 25 jan 2018

”Unge Astrid” får verdenspremiere i Berlin

I hovedrollen som Astrid ses Alba August, som også er udtaget som ’Shooting Star’

Nordisk Film kan i dag stolt meddele, at "Unge Astrid" af Pernille Fischer Christensen får verdenspremiere og stor gallapremiere på filmfestivalen i Berlin. Hovedrollen som Astrid Lindgren spilles af Alba August. Filmen er udvalgt til at blive vist i kategorien ’Berlinale Special Gala’ onsdag den 21. februar i Friderichstadt-Palast Cinema.

 

”Jeg er meget taknemmelig og glad for den ærefulde invitation til at komme til Berlin med min film om den unge Astrid Lindgren! Det er en film, som betyder meget for mig personligt, og vi arbejder lige nu døgnet rundt på at have så smuk en film som muligt at vise. Det bliver derfor en meget ny film, vi tager med os; direkte fra hjertet så at sige. Tak, Berlinale!” siger Pernille Fischer Christensen. Pernille Fischer Christensen og Alba August samt filmens producenter vil alle være til stede ved gallapremieren den 21. februar og på den røde løber. Filmfestivalen i Berlin foregår den 15.-25. februar. "Unge Astrid" har dansk premiere den 6. december 2018.

Om filmen

Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt; en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv. Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, en hel verden kom til at elske. Denne fortælling er en fri fortolkning af dengang, en ung Astrid – trods tidens forventninger og religiøse påbud – bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte. I hovedrollen som Astrid ser vi Alba August, som også er udtaget som ’Shooting Star’ ved festivalen, hvilket tidligere er blevet offentliggjort. I de øvrige roller ser vi blandt andre Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Henrik Rafaelsen og Björn Gustafsson.

Produktion

Filmen produceres af Anna Anthony og Maria Dahlin for Avanti Film og Lars G. Lindström for Nordisk Film Production. Det sker i co-produktion med Film i Väst, TV4, Nordisk Film Production Danmark og DCM Pictures med støtte fra Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, Mitteldeutsche Medienförderung Medienbord, Berlin-Brandenburg GmbH og Creative Europe Media. I samarbejde med DR, Nordisk Film Distribution og TrustNordisk. Manuskriptet er skrevet af Pernille Fischer Christensen og Kim Fupz Aakeson.