SEXBREVKASSE

tir, 06 mar 2018

Vær opmærksom ved køb af nye vinduer

Vinduer findes i mange forskellige materialer og alle har fordele og ulemper.

Vinduerne i et hus har en stor betydning for husets udtryk og brugbarhed. Derfor er der mange overvejelser, man bør gøre sig, når det kommer til køb af nye vinduer. Stilen af vinduerne skal selvfølgelig passe til huset, da det ellers vil se mærkeligt og ugennemtænkt ud. Men ønsker du at købe billige vinduer, dyrere vinduer eller energirigtige? Dette er op til dig, og det afhænger af alt fra budget, prioriteringer og stil. Du kan i denne artikel læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med køb af nye vinduer – uanset om du skal lave et nybyggeri eller en renovering.

Valg af materialer

Der findes et væld af forskellige materialer, og alle har fordele og ulemper. Dette kan være i form af materialets holdbarhed eller vedligeholdelse. Ønsker du at købe vinduer, som kræver minimum vedligeholdelse, vil kompositvinduer være ideelle. Vil du i stedet have vinduer med lang levetid, bør du vælge materialer såsom træ-alu eller træ. Disse materialeformer kræver dog mere vedligeholdelse, men til gengæld vil du få vinduer, som har en ekstrem lang levetid. Andre materialer er eksempelvis mahogni, fyrretræ, pvs og plast.

Tanker omkring energibehovet

Vinduerne kan have en effekt på varmeregningen, og derfor bør du gøre dig nogle overvejelser omkring de nye vinduers energibehov. Alt efter husets areal af vinduer, opvarmningsform, alder af vinduerne og energimærke, vil dette have en betydning for din varmeregning. Ydermere har vinduernes placering ligeledes en betydning. Hvis man har et vindue mod nord, vil dette have et større behov for isolering, således der ikke lukkes varme ind. Alle disse overvejelser bør du være opmærksom på i forbindelse med dine nye vinduer.

Kvaliteten af vinduet

Vil man være helt sikker på at købe nogle kvalitetsvinduer, er det en god idé at købe vinduer af en leverandør, som stiller krav til deres producenter. Dette kan eksempelvis være et krav om, at en godkendelse fra DVC/DVV skal forekomme. På denne måde er man sikker på, at vinduerne opfylder de gængse krav, som Dansk Vindues Certificering – Dansk Vindues Verifikation har opstillet. Dette kan være en yderst god sikkerhed af få stillet, især hvis man vælger en leverandør, som får produceret vinduerne i udlandet.

Fordelene ved udskiftning

Som nævnt tidligere kan en udskiftning af vinduerne give en lavere elregning. Selve besparelsen af regningen afhænger selvfølgelig af, hvor dårlig stand de eksisterende vinduer var i. Dog findes der også andre fordele. Det kan styrke boligens salgsværdi at udskifte vinduerne, da den forbedrede varmeøkonomi virker styrkende. Dette er et særdeles stort plus for dig, som har et salg i tankerne inden for den nærmeste fremtid. Ydermere giver nye vinduer oftest en bedre komfort i huset. De nye vinduer vil nemlig mindske risikoen for kulde og træk, hvilket i den grad må sige at øge komforten. Ingen kan lide at sidde i kulde i eget hjem, og derfor vil nye vinduer med lukning af utætheder uden tvivl være fordelagtigt. Dette var fire ting, som du bør være opmærksom på, når du skal købe nye vinduer. Der er ingen tvivl om, at nye vinduer vil gøre godt – både for udseendet, regningen, værdien og komforten.
None

None