SEXBREVKASSE

ons, 31 aug 2016

Værelseskammerater: Bryd isen hurtigt

»Vi snakkede ikke sammen de første to måneder«

Skal du på efterskole og er spændt på, hvordan det kommer til at gå, når du skal flytte ind med en værelseskammerat, du aldrig før har mødt? På TJECK Teens har vi talt med 2 piger, der bor sammen på efterskolen. I dag ved de at det er sjovest, hvis man bryder isen hurtigt, og får snakket sammen

Tekst: Tinus Elsig

Rikke (14 år) og Emanuela (16 år) bor på samme værelse på efterskolen. De er vidt forskellige og kommer fra vidt forskellige familier og baggrunde. Rikke er vokset op på en gård i Midtjylland og har haft en tryg barndom med en stor familie, der ofte har set hinanden. Emanuelas liv har været mere omtumlet. Hun er oprindeligt fra Sudan, men på grund af krig, flygtede familien til Egypten, da hun var bare 2 år. I dag bor de kun i Danmark, fordi Emanuelas lillesøster fik en alvorlig hjernesygdom og måtte opereres i Danmark. Her fik familien lov at blive boende permanent.

Den første dag

Både Rikke og Emanuela var meget spændte på at skulle starte på efterskolen, og også på hvem de skulle bo sammen med. Da de kom til skolen den første dag og deres forældre var taget hjem, sagde de næsten ingenting til hinanden, men pakkede bare stille og roligt ud, valgte hver en seng. Faktisk snakkede de ikke ret meget sammen i starten, fortæller Rikke.

»Vi talte ikke sammen de første to måneder,«

siger hun. Set i bakspejlet ville Rikke have ønsket, at de var begyndt at tale med hinanden noget før, bare havde kastet sig ud i det.

Tal med hinanden – og bliv venner

I dag er Rikke og Emanuela gode venner og de snakker meget sammen, når er sammen på værelset. Mest om aftenen, når de ligger i sengene og skal sove. De er ikke perleveninder, men det behøver man heller ikke at være, så længe man bare har det godt sammen.

»Vi har ikke de samme venner på skolen, og vi er ikke ens. Men vi hygger os sammen på værelset, og vi kan også godt tage ud og hoppe på trampolin,«

siger Emanuela.

Forskellighed er godt

At Emanuella og Rikke er meget forskellige er ingen hemmelighed. Mens Emanuela ikke har haft den samme bekymringsløse opvækst som Rikke har, har Rikke levet et trygt liv med masser af familie og venner omkring sig. Rikke kan godt mærke, at det påvirker hende at høre om Emanuelas livshistorie, og det kan godt gøre hende ked af det. Alligevel er det en god ting, at pigerne er forskellige, fordi de kan lære af hinanden: »Jeg kan godt mærke, at det gør mig ked af det, når Emanuela fortæller om sit liv og flugten fra Sudan, men det er også spændende at møde et andet menneske med en anden historie, og det har jeg gjort her på efterskolen,« fortæller Rikke Rikkes forældre var bekymrede for, hvordan det skulle gå Rikke på efterskolen, når hun skulle flytte hjemmefra, fortæller hun. På Efterskolen hænger der et billede af hendes familie ved siden af sengelampen. Emanuela har ikke ret meget hængt op på sin side af værelset. Faktisk ingenting, men selvom hun ikke får så mange breve fra dem derhjemme, så er hun tit i kontakt med dem. De ringer bare sammen – og så skyper hun med resten af sin familie, der bor i Egypten.