SEXBREVKASSE

tir, 06 dec 2016

Så er der jule - Von Dü

Von Dü er synonym med højspændt og energisk dans-og-syng-dig-pisseglad-stemning

Efter en håndfuld succesfulde støttekoncerter, en vellykket Danmarksturné, samt en anmelderrost albumrelease er nimands power-reggaebandet Von Dü klar til atter at tænde for blusset og fyre op under koncertgryderne. Von Dü runder smukt et travlt 2016 af med to koncerter; én på Posten i Odense den 16. december og én på hjemmebanescenen i Pumpehuset i København den 17. december.

Som optakt til de to koncerter udsender Von Dü spritny livevideo til nummeret ”Vise Ord” fra deres seneste album ”Bankende Hjerter”. Herfra er musikvideoen til nummeret ”Genstart” i øvrigt blevet fornemt nomineret til Ekko Shortlist Awards 2016. https://youtu.be/vYGHM7DKl_o Live er Von Dü synonym med højspændt og energisk dans-og-syng-dig-pisseglad-stemning, hvilket der også sættes store, fede streger under i den nye video til "Vise Ord", der er en sammensmeltning af liveklip fra forårsturneen.  Den 16. og 17. december sender Von Dü en invitation til publikumsfest og energiske (danse)glade timer, når de indtager scenen med deres ørefaldende, stilsikre ska og reggae med alt hvad det indebærer af lækre rytmer, blæs og deres karakteristiske lyrik, der ikke lægger fingre imellem, når det kommer til at formidle deres budskaber og meninger. Musikalsk support til begge koncerter er de fremadstormende fynske unge knægte fra den singleaktuelle dancehallgruppe, Holmen Hustlers, der barsler med albumdebut i 2017. Det er efterhånden ved at blive en tradition at Von Dü afslutter året med december-koncert på Posten i det fynske. Det er nemlig i år tredje gang, at bandet spiller på Posten i julemåneden. I Pumpehuset har Von Dü gennem årene spillet utallige koncerter og er efterhånden blevet lidt af et husband. At det er netop Holmen Hustlers, som kommer til at sætte fut under gryderne, inden Von Dü går all in for at ramme kogepunktet, er bestemt ikke nogen tilfældighed. De to bands har nemlig en helt særlig historie sammen. Ikke mindst fordi Von Dü har fungeret som musikalske mentorer for den fynske kvartet. I foråret var Holmen Hustlers da også med som opvarmning for Von Dü på deres omfattende Danmarksturné. I de musikalske og genremæssige fællesnævnere for de to bands, ligger nogle interessante kontraster og dualiteter, når udkantsdanmarks Holmen Hustlers fra Hindsholmen i Kerteminde og storbyens Von Dü fra København omtrent deler scene og perspektiverer over livet fra hhv. et traktorlad og en tur ned ad Nørrebrogade. Og mens den vilde energi, der skydes af sted fra Von Dü er fra et kuld, hvor den ældste topper med 37 år, er den energi, der fyres af fra Holmen Hustlers karakteriseret af den fineste fynske ungdom, hvor det yngste bandmedlem er blot 17 år. ”

Holmen Hustlers har lige præcis den ungdomsenergi, som Von Dü lagde ud med for år tilbage, og det smitter da totalt

,” lyder det fra Von Dü, der, selvom de kører som utrættelige musikalske duracell-kaniner på en scene, oplever Holmen Hustlers som noget af en vitaminindsprøjtning. ”

De er jo os for 10 år siden. Og det er fedt at se, at de har taget den musikalske inspiration til sig og gjort den til deres helt egen.”

Bandets julekoncerter:

Posten, Odense den 16. december - billetlugen.dk Pumpehuset, København den 17. december - billetlugen. dk Support: Holmen Hustlers