Nespresso Lattissima Touch Vejl. pris: 2599,00 kr. (Fundet til 1499,00 kr. igennem pricerunner)

Smagstest: Nespresso vs. stempelkaffe

Jeg elsker en go’ kop kaffe til min morgenmad, særligt når jeg har en lang arbejdsdag foran mig. Det samme gjaldt, da jeg var studerende. Jeg arbejder bare bedst på en kop kaffe. Jeg kan ikke sige om det er noget psykisk eller om der reelt sker noget fysisk i mig. Faktum er dog, at jeg vågner efter en kop kaffe, hvorimod jeg forsat er groggy et stykke tid hen ad formiddagen uden.

Testet af: Amir Amirian

Min store hæmsko om morgenen er min dovenskab. Jeg er sikker på jeg ikke er den eneste, der har det på denne måde. Jeg er f.eks. endelig begyndt at spise morgenmad i hverdagene igen. Det jeg dog allerhelst vil have om morgenen er en kop kaffe, men jeg gider ikke at koge vand for derefter at gøre en lille stempelkande klar. Herefter er der rengøringen. Nogle vil mene, at jeg overdriver, men I er A mennesker, og os B mennesker har bare det svært om morgenen.

latissima2

Jeg har fået Nespresso Lattissima hjem til test for at se, hvorvidt den egentlig er så nem i dagligdagen som den udgiver sig for. Her mener jeg særligt Nespressokonceptet, hvor man blot smider en kapsel i og vupti så er kaffen klar. Det er faktisk utrolig nemt. Maskinen kan betjenes af selv det mindst logisk tænkende menneske. Endvidere er det nemt at bruge mælkeskummeren, da den er en integreret del. Bevares, den laver intet hjerte for dig, som de gør på de smarte kaffebar, men mælken bliver cremet og der kommer skum på toppen, om end det er til den gode side. Mængden af mælk kan man selv justere. Har man mælk til overs i beholderen, så smider man bare beholderen i køleskabet.

Hvad angår rengøring, så skal øverste del af mælkeskummeren gøres rent inden dagen er omme, såfremt den har været i brug. Det er utrolig nemt, da den blot skal skilles ad og lægges i sæbevand i 40 min, og derefter skyldes godt igennem. Den kan også smides i opvaskemaskinen, såfremt man har sådan en. Resten af maskinen skal bare have en klud ind i mellem. Hvad angår kapslerne, så vil jeg anbefale at man returnere de brugte til ens Nepressobutik, således de kan genbruges. Kaffen bruges nemlig til gødning, og aluminiummen bruges til busser, cykler m.v. Dermed sviner vi ikke moderjord.

lattissima-red-2-640x640

 

Jeg har været utrolig glad for maskinen som jeg nu har haft i køkkenet i en måned tid. Endvidere synes jeg, at prisen er ganske fair. Det der gør, at Lattissima er en del dyrere end de andre maskiner er, at der er en integreret mælkeskummer. Såfremt man kan undvære dette, så kan man faktisk få en Nespressomaskine helt ned til 549 kr.

Prismæssigt ligger en kop Nespresso mellem 2,99 kr. – 3,80 kr. afhængig af hvilken kapsel man køber. Derimod koster en kop stempelkandekaffe ca. mellem 0,60 kr. – 0,75 kr., afhængig af hvilket mærke man køber. Selvfølgelig kan en stempelkande blive dyrere, såfremt man købe gourmetkaffe i så fald er vi på en koppris på ca. 2,5 kr.

Men smager Nespressokaffen så også bedre end en alm. stempelkande?

Jeg har inviteret 6 venner om, som alle repræsenterer den daglige forbruger. I blandt flokken sidder bl.a. en slagter, jurist, butiksansat og studerende. Jeg lavede dem en blind test, hvor alle skulle give mellem 1-10 point til nedenstående typer kaffe.

Merrild Mellemristet 103: 28 point

Peter Larsen Kaffe Mellemristet: 24 Point (Testtaber)

Nespresso Envivo Kapsel: 40 point (Testvinder)

Gevalia Mellemristet Økologisk: 32 point

Nespresso blev testvinderen, og hertil lagde dommerne bl.a. vægt på at kaffen havde en god aroma, smagen var bevaret i selve kaffen og endvidere var kaffen cremet. Dog synes nogle af dommerne, at kaffen var for stærk og lidt for bitter. Om de resterende kaffer var den generelle holdning, at disse manglede meget aroma og smag. Dog var enkelte meget begejstret for Gevalia, som de synes havde en god duft og smag.

Selv hældte jeg mest til Nespresso. For selv om jeg ikke gav point, da jeg ikke kunne blindsmage, så smagte jeg til ved siden og kunne konstatere, at de formalede bønner i poserne havde mistet meget af aromaen, var smagsløs og kun bitterheden af kaffen var tilbage. Med andre ord var Nespresso kaffen en del mere spændende at drikke og den gode kaffesmag og aroma var bevaret. At jeg så foretrækker nogle af de andre kapsler de laver er en smagssag.

Det skal dog siges, at en kop Nespresso ikke bliver det samme som f.eks. hos Coffee Collective i København eller La Cabra i Århus, hvor top tunet baristaer kæler for din sorte kaffe. Den er dog bedre end stempelkanden, som jeg selv laver og derfor foretrækker jeg Nespressokaffen. Skal en stempelkande konkurrere med Nespressokaffen, så skal man bruge gourmetkaffe f.eks. fra Aarhus Kaffe eller Coffee Collective, hvormed prisen ligger i samme prisleje pr. kop. I den sammenhæng vinder min dovenskab, på trods af at disse kaffer godt kunne slå Nespresso af pinden – dette er dog alene en formodning.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.