MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 14 maj 2018

Sommerfrisk hjemmelavet Limoncello

Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står.

Limoncello er en dejlig italiensk citronlikør, som kan drikkes i små glas direkte fra fryseren. Den gør sig også godt som opstrammer under en gåtur i det danske forår eller som ingrediens i cocktails.

Arbejdstid: 20 minutter

Trækketid: 14 dage       

Det skal du bruge:

Skallen fra 10-15 usprøjtede citroner 1 flaske vodka 1 l. vand 1 kg. sukker

Sådan laver du din limoncello:

Skyl citronerne, og riv eller skær den gule skal af – undgå at få den hvide, bitre hinde med. Læg citronskallen ned i et stort syltetøjs- eller patentglas, og hæld vodkaen over. Lad det trække i mindst en uge og helst to. Hæld derefter blandingen gennem et kaffefilter. Gentag processen op til fire gange, indtil væsken er klar.Kog vand og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af. Bland cirka 0,5 liter sirup i den filtrerede vodkablanding – smag til undervejs. Likøren skal være sød, men ikke kvalm. Lad herefter limoncelloen trække i endnu syv dage. Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står, og den kan holde sig i op til to år. Læg den i fryseren et par timer inden, du vil drikke den, og nyd den iskold. Du kan med fordel også bruge den i en lækker forårsdrink med mynte, gin og danskvand.