Spil

ons, 31 jan 2018

Cardi B til Roskilde Festival

25-årige Cardi B er den nykronede rap-dronning fra Bronx, New York.

17 højaktuelle navne offentliggøres til årets Roskilde Festival. Den nykronede rap-dronning Cardi B får følgeskab af soul-kometen Khalid, den roste multiinstrumentalist St. Vincent og topaktuelle danske navne som Alex Vargas, Veto og The Minds of 99.

Roskilde Festival sparkede i går det nye år eftertrykkeligt i gang med offentliggørelsen af Eminem til dette års festival. Nu offentliggør festivalen yderligere 17 nye og aktuelle musiknavne, der samtidig pejler musikkens mangeartede særpræg og tonearter her i 2018.

Den nye rap-dronning

25-årige Cardi B er den nykronede rap-dronning fra Bronx, New York. Hun har på rekordtid taget turen fra et turbulent liv som bandemedlem og stripper til SoMe-personlighed, reality-tv-stjerne og siden helt op på toppen af de amerikanske hitlister med numre som 'Bodak Yellow' og 'Finesse'. Sidstnævnte i veloplagt selskab med Bruno Mars, der i forvejen er at finde på Roskilde Festivals plakat i år. Cardi B er den første kvindelige rapper i 19 år, der har nået toppen af den amerikanske hitliste, og den første rapper overhovedet, der har haft hele tre numre på top 10 på én gang. Og det er vel at mærke inden, at hun har haft tid til at udgive debutalbummet, der udkommer senere i 2018.   Det kun 19-årige texanske stjerneskud Khalid med den glødende soul-stemme er med hits som 'Location' og 'Young, Dumb and Broke' fra debutalbummet 'American Teen' også i færd med at lægge verden for sine fødder, mens multiinstrumentalisten St. Vincent netop har ligget i toppen af et hav af årslister med den svimlende avantgarde-pop på hendes femte album 'Masseduction'.

Danske navne rykker

Også den hjemlige musikscene sprudler og antyder en særdeles frugtbar sæson 2018. Alex Vargas tiltrak langt flere fans, end der var plads til, da han debuterede med sin futuristiske soul på Roskilde Festival i 2016, og siden har den fremadstormende komet ikke været til at stoppe. Nu vender han tilbage til en endnu større scene med hits som 'Inclosure', 'Higher Love' og 'Tidal' fra debutalbummet 'Cohere'. Både Veto og The Minds of 99 har debuteret på Roskilde Festival helt i starten af deres karrierer, og begge har siden åbnet Orange Scene. Hvor The Minds of 99 har gæstet festivalen fire gange på fem år på baggrund af deres konstante udvikling og roste pladeudgivelser, gør elektro-rockerne fra Veto sig klar til det helt store comeback i 2018 efter fire lange års radiotavshed. Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger: "Cardi B indfanger om nogle tidsånden anno 2018. Hun pendler fuldstændig ubesværet imellem lyden af det moderne New York og Atlanta og old-school 90'er rap i selskab med Bruno Mars. Hun har på alle måder bevist, at hun ikke bare er god til at skabe opmærksomhed om sig selv på de sociale medier, men i den grad kan bakke det op med et bagkatalog, der slår de fleste. Og det er vel at mærke inden, at hun har udgivet sit debutalbum." "Med Cardi B, St. Vincent, Khalid, Alex Vargas og 13 andre nye navne fra fire kontinenter er vi gang med at tage temperaturen på musikåret, så Roskilde Festival endnu engang sender vores deltagere på opdagelse blandt de mest aktuelle stjerner og dem, der kommer til at løbe med de store overskrifter i de kommende år." St Vincent foto RENATA RAKSHA Det er disse 17 kunstnere, som i dag offentliggøres til Roskilde Festival 2018: Cardi B (US) - onsdag 4. juli Khalid (US) - torsdag 5. juli St. Vincent (US) - onsdag 4. juli Odesza (US) - fredag 6. juli Alex Vargas (DK) Boris & Merzbow (JP) - torsdag 5. juli Cezinando (NO) Descendents (US) - fredag 6. juli Heilung (INT) - torsdag 5. juli Kokoko! (CD) - lørdag 7. juli Lekhfa (EG) - torsdag 5. juli The Minds of 99 (DK) Nathan Fake (UK) Palm (US) Preoccupations (CA) - torsdag 5. juli (Sandy) Alex G (US) Veto (DK)

Datoerne ovenfor angiver fastlagte tidspunkter for koncerterne.

175 navne på plakaten 49 navne er nu offentliggjort til årets Roskilde Festival, og mange flere navne offentliggøres snarest. Roskilde Festival har tidligere offentliggjort navne som Eminem, Gorillaz, Bruno Mars, David Byrne, Stormzy, Nephew, Benal og First Aid Kit til festivalen i 2018, som i alt vil byde på 175 kunstnere. Partout-billetter til Roskilde Festival koster 2100 kroner (eks. gebyr. Et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 1050 kroner (eks. gebyr). Endagsbilletter til onsdag den 4. juli nærmer sig udsolgt. Billetter til sommerens festival kan nu købes på roskilde-festival.dk