SPORT

tor, 03 mar 2016

Asger Techau fra Kashmir klar med solodebut

Asger Techau er gået solo og 4. marst præsenterer han sin nye single

Når Asger Techau til foråret tager skridtet fra trommesættet frem til scenekanten for at debutere som solist, er det med et stemningsmættet og kompositionsmæssigt personligt album produceret af amerikaneren Mario McNulty, der har arbejdet med bl.a. David Bowie - og indspillet med et solidt hold musikere som Asger også har med sig live. Første smagsprøve er singlen "Breathe", der udkommer den 4. marts.

Lyt til singlen her De fleste kender Asger Techau som trommeslager i Kashmir. Hvad færre ved er, at han sideløbende med Kashmir og sideprojektet Little Jimmy Reeves, har skrevet sange til et fuldt soloalbum, "Phonetics", hvor han selv agerer både frontfigur, lead-sanger og sangskriver. Første single er det vitale, langsomt opbyggende åbningsnummer "Breathe" som på tekstsiden er noget så simpelt og livsbekræftende som en kærlighedserklæring: "Sangen beskriver den fredfyldte følelse, kærligheden til et andet menneske kan medføre, følelsen af at man bliver et bedre menneske og kan løfte sig op over sit liv og trække vejret frit og dybt. Men sangen rummer også den skrøbelighed, kærligheden altid indebærer - nemlig frygten for at det hele ophører, at man mister fodfæstet og hele sit livsfundament", forklarer Asger Techau.

Debutalbum på gaden til april

Med sin enkle og solide instrumentering, de smukke og til tider grandiose melodilinjer og temaer trækker "Phonetics" tråde til et væld af musikalske forbilleder som Ryan Adams, Beck og Elliott Smith mens det samtidig ligger i naturlig forlængelse af hans 'opvækst' i Kashmir. Albummet er da også blevet til i nært samarbejde med den amerikanske producer Mario McNulty der har haft fingrene med i udgivelser for bl.a. David Bowie, Laurie Anderson og ikke mindst, Kashmir: "I September 2014 var jeg til bryllup i New York hvor jeg boede hos Mario McNulty, som jeg blev venner med under indspilningen af "No Balance Palace" (Kashmir). Jeg indviede ham i mine tanker om et soloalbum og spurgte om han havde lyst til at producere pladen for mig. Til min glæde blev han meget beæret over min forespørgsel og allerede i maj 2015 gik vi igang med grundspor til "Phonetics" i Kashmirs studie i Nord Vest".

Releasekoncert på IdealBar

"Phonetics" udkommer den 15. april på ArtPeople. Når Asger Techau ugen efter - den 23. april - præsenterer albummet live på IdealBar, VEGA, bliver det med assistance fra et suverænt hold musikere som også medvirker på albummet: trommeslageren Jesper Lind (Tim Christensen m.fl.), bassisten Mads Tunebjerg (Kashmir m.fl.), Kaspar Kaae på guitar (Cody), Claus Arvad på guitar (The White Album) samt jazzpianisten Allin Bang på klaver og synth. Køb billet til releasekoncerten den 23. april i IdealBar her