SPORT

tor, 22 jan 2015

5 film der sætter fut i lagnerne!

Ved du ikke helt, hvad du skal se sammen med kæresten? Eller hvad du skal sætte på, når ham den søde eller hende den sprøde endelig kommer på besøg? Bare rolig – TJECK magazine har fundet fem helt rigtige film Tekst: Rasmus Lund

Silver Linings Playbook.

Plot: Skolelæreren Pat vender tilbage til virkeligheden efter behandling på et psykiatrisk hospital. Han er meget opsat på at blive genforenet med sin kone, som imidlertid har et politi-tilhold mod ham på grund af hans psykiske sygdom. Pludselig møder han den kaotiske enke Tiffany, og de to aparte typer indgår en aftale: Hun skal hjælpe ham med at vinde konen tilbage, og han skal hjælpe hende med at vinde en ganske særlig konkurrence… Sexfaktor: De to hovedroller spilles af Bradley Cooper og Jennifer Lawrence, så der er både eye candy til dig og din udkårne. Filmen var nomineret til otte Oscars – og Jennifer Lawrence vandt ’bedste kvindelige hovedrolle’. Der er således tale om et romantisk komediedrama i den seriøse afdeling.

Friends with Benefits.

Plot: Dylan er headhunter i New York og tilbyder Jamie fra Los Angeles et lukrativt job i the Big Apple. De to unge singler bliver hurtigt venner – og derefter hurtigt ’Bollevenner’, som er filmens danske titel. Begge parter er fra starten enige om, at venskabet kun skal krydres med hyggesex. Romantiske følelser er med andre ord strengt forbudt – men kan de begge to overholde det? Sexfaktor: Mila Kunis og Justin Timberlake – så bliver det ikke meget hottere. Komedien er i den kalorielette ende, så du går ikke glip af noget særligt, hvis du og din filmpartner pludselig skulle miste koncentrationen. Desuden starter lagengymnastikken allerede tidligt i filmen, så du behøver ikke vente længe med at make dit move, hvis du selv har lyst til at forbrænde nogle kalorier.

Crazy Stupid Love.

Plot: Den midaldrende Cal har et dejligt liv sammen med konen Emily og deres to børn. Pludselig krakelerer glansbilledet imidlertid, og så møder Cal den selvsikre player Jacob. Han er en sand mester i at forføre det modsatte køn, og den utrænede Cal lærer hurtigt nogle tricks... Sexfaktor: Crazy Stupid Love er et romantisk komediedrama, som indeholder sex og komik, men som til tider har en alvorlig undertone. Når filmen sætter fut i lagnerne, skyldes det ikke mindst, at Ryan Gosling og Emma Stone er lige til at spise som henholdsvis Jacob og Cals datter Hannah. Samtidig er Julianne Moore en vaskeægte MILF i rollen som Emily, mens Steve Carell leverer en god portion humor i sin skildring af Cal.

Kærlighed ved første hik.

Plot: 1.g’eren Viktor er håbløst forelsket i den 18-årige 3.g’er Anja, der kommer sammen med den smarte rigmandssøn Peter. Viktor kan ikke få Anja ud af hovedet, og han gør sig mange anstrengelser for at vinde hendes gunst. Men det er svært, når Peter er på krigsstien, og når lillebroren Esben lægger små fælder sammen med Anjas lillebror Brian… Sexfaktor: De unge og uskyldige udgaver af Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen sikrer, at sexappealen er i top. Kærlighed ved første hik, der er baseret på Dennis Jürgensens roman fra 1981, udkom i 1999. Filmen har derfor en del år på bagen, men man kan stadig grine af de til tider sjove – og til tider halvkiksede – komiske indslag. Der er lavet fire andre film om Anja og Viktor, men ingen af dem holder samme niveau som den første.

10 Things I Hate About You.

Plot: Cameron er ny på Padua High School. Han forelsker sig hurtigt i den populære Bianca, og han finder ud af, at hendes far kun vil lade hende date en fyr, hvis søsteren Kat også har en kæreste. Han henvender sig derfor til den rebelske Patrick, der viser sig at være lige så egensindig som Kat… Sexfaktor: Rollelisten er særdeles lækkert besat i denne ungdomsklassiker, der er en modernisering af Shakespeares ’Trold kan tæmmes’. Joseph Gordon-Levitt og Julia Stiles brugte rollerne som Cameron og Kat til at kickstarte deres karrierer, og man kan mindes Heath Ledger ved at nyde ham som den karismatiske Patrick.