SPORT

man, 14 aug 2017

Burgerbattle på Smukfest

 

Smukfest bugner med gode madtilbud. Hele paletten er dækket med alt fra friturestegte fristelser til varme veganerretter. Men en ret dominerer i de smukke madboder, og det er burgeren.

Tekst og foto: Helena Krogh Jensen og Julie Schuster Lapp

Burgeren er den evige klassiker. Brød, bøf, bacon i et kulinarisk sammensmask med dressing, ost og salat. Men burgeren er ikke længere bare en burger med bøf og ost. Flere varianter har meldt deres ankomst. I det danske gadebillede er en burgerjoint af en eller anden art fast inventar. Denne tendens er blevet taget med på Smukfest, hvor burgere med forskellige navne, fyld og oprindelser bliver skabt i pendulfart af de travle medhjælpere i madboderne. Taget de mange muligheder i betragtning har det ikke været muligt for Tjeck Magazins redaktion at afprøve alle skovens burgermuligheder. Hvis vi havde gjort det, havde vi muligvis været nødsaget burgere til alle dagens måltider og med stor sandsynlighed rullet ud af skoven. I stedet har vi udvalgt to burgere, som klart har været dominerende i hænderne på publikum. Smukfest klassikeren, den uundgåelige Arizona Burger mod Byg-Selv-Burgeren fra Madkassen – Schulstad som er beliggende på Kærligheden. Arizona burgeren er en Smukfest klassiker. Det er den burger, man som fast festivalgænger skal have hvert år. Samtidig er det en burger, der frister for nye festivalgæster. Køen til de to Arizonaboder i skoven er altid lang, og folk vandrer forbi med hænderne fulde af smaskede burgere. Selve burgeren indeholder bøf, ost, bacon, salat og en kæmpe mængde ketchup og dressing. Det hele spiller sammen i en perfekt kombination af salt, snask og smagfuldhed. En burger som bare egner sig til en festival, og for Tjecks anmeldere ikke har nogle mangler. Det er i hvert fald intet mysterium, hvorfor denne burger ligger i toppen til pladsen om burgertronen på Smukfest.
None

None

Videre til den noget nyere konkurrent: Byg-Selv-Burgeren. Denne madbod er placeret ude på Kærligheden og er derfor ikke helt så kendt festivalpladsen. Men på Kærligheden er der ingen tvivl om, at den er en kæmpe succes. Det gode ved denne burger er, at man helt selv kan vælge indholdet og tilpasse det til egne smagsløg. Kylling, pulled pork, bøf og falafel udgør de proteinholdige valg. Ud over det er der blandt andet utallige dressinger, grøntsager og ost og bacon at vælge i mellem. Alt i alt en virkelig god burger. Vi hos Tjeck havde intet at sætte på vores klassiske valg med en bøf og bacon. Ved burgeren med pulled pork, som også skulle afprøves, var eneste minus, at der faktisk var for meget kød i, og det er jo nok det bedste minus, man kan få. Derfor vurderer vi også, at det er en burger, der klart ligger i toppen af burgerskalaen.
None

None

 

Konkurrencen mellem de to burgere er meget tæt. Smagen er sublim ved begge varianter og passer perfekt på en festival. Tjeck Magazin erklærer dog Arizona burgeren som vinderen af Burgerbattlen, pga. af sin titel som Smukfests burgerklassiker, som vi finder er helt fortjent. Arizona burgeren indtager dermed burgertronen på Smukfest.