SPORT

ons, 16 sep 2015

Glemt tampon

Der er stor risiko for bakterievækst og infektion i underlivet hvis tamponer glemmes

Kvinde på 18 år fra Københavns Kommune

Hej Sexlinjen. Jeg er lidt i tvivl om, om jeg har glemt at tage en tampon ud... For lidt over en uge siden vågnede jeg efter en vild aften op, og fandt ud af at jeg havde 2 tamponer i mig. Jeg tog dem begge ud, og puttede en ny ind. Det var den sidste tampon jeg satte i, før jeg skifede til at bruge bind. Men nu, halvanden uge efter, er jeg bange for at jeg stadig har en tampon oppe i mig, da det efter at jeg havde skiftet til bind tog mig 2 dage før mit menstruationsblod kom ordenligt ud, og fordi jeg nu har en lille smule ondt i maven. Jeg har forresten også haft sex efter at jeg skiftede til bind. Jeg vil egentlig bare gerne spørge: Kan det lade sig gøre at have 3 tamponer i sig? Kan man have sex mens man har en tampon i sig? Ville manden kunne mærke tamponen? Kan jeg mærke hvis jeg har en tampon i mig? Også hvis den var langt oppe?

Svar:

Du er ikke den første, der har været i den situation. Glemmer du at tage tamponen ud, før du sætter en ny op, så bliver den første skubbet op i toppen af skeden (der er plads nok) og kommer selvfølgelig ikke ud, når du fjerner den yderste. Skubber du endnu en tampon op, vil de to forrige ligeledes skubbes højere op og trykkes sammen. Den slags glemte tamponer kommer du ret hurtigt til at mærke, fordi de giver en meget ubehagelig lugt fra sig. Lader du dem sidde, er der risiko for bakterietilvækst og infektion i underlivet. Kan du ikke få fat i den, er der derfor ingen vej uden om at gå til lægen til en gynækologisk undersøgelse. Det er ganske let for lægen at få tamponen ud, det gør ikke ondt og problemet er løst. Du kan ikke regne med, at tamponen kommer ud af sig selv. Det kan godt lade sig gøre at have sex, mens der sidder en tampon. Den vil blive skubbet højere op i skeden, og det vil formentligt medføre, at samlejet bliver mere besværet.
None

None

Sexbrevkassen er et samarbejde mellem Sexlinien.dk og TJECK Magazine. Hvis du har brug for at snakke med nogen om det (som ikke er dine forældre, lærere eller andre du stoler på), kan du ringe til os på Sexlinien på 70202266 på hverdage mellem 15-17 eller skrive på chatten mandag-torsdag fra 17-19