SPORT

fre, 25 jan 2013

SKI’de godt…

Endelig er vinterferietiden over Danmark! Har du heller ikke råd til at tage på skiferie i Alperne, så tag med TJECK Magazine på en alternativ skitur, der ikke er årstidsbestemt

 

Af Andreas Bang Bødker og Anne Kildegaard Hansen

En stor del af den danske befolkning rejser hvert år mod nord eller syd på skiferie. Destinationer som Val Thorens i Frankrig, Canazei i Italien og St. Anton i Østrig er i de populære uger næsten oversvømmet af danskere, der boltrer sig i puddersneen på pisterne og efterfølgende på de mange afterski-barer. Det eneste problem ved denne populære og herlige rejseform er, at det er så dyrt! Mange studerende kommer ikke længere end til grænsen for det, der er tilbage af SU'en, lønnen eller lommepengene. Derfor præsenterer TJECK Magazine her et forslag til en alternativ, komprimeret "all-in-one"-skitur for dig og dine venner. Det hele kan nemlig koges ned til en  enkelt dag i 8210, Aarhus V. Destinationen hedder SkiArena Aarhus, og der tilbydes skiløb og afterskistemning – om end ikke helt som i Alperne, så i hvert fald lige nok til at stille den værste sult. Selve "skibakken" udgøres af to store rullebånd, som med lidt vand på erstatter sneen. Eller det vil sige: næsten erstatter sneen. For det kræver en hel del tilvænning at mestre det rullende underlag, hvilket de to ellers ski-vante TJECK-udsendinge måtte sande. Heldigvis står de søde instruktører klar til at stoppe båndet, hvis man liiiige mister balancen et kort sekund. Selv den mest øvede ski-haj ligner en begynder når Le Mur (pukkel-pisten "Muren" i Avoriaz) bliver skiftet ud med den let skrånende bakke i udkanten af Aarhus, så vær ikke alt for stor i "slawet" i bussen derud. Der er mulighed for udfordringer til alle – øvede såvel som nybegyndere. Men vigtigst af alt er det smadder sjovt samtidigt! Hvis man mister al selvtillid på bakken, kan man tage revanche i baren, hvor der udbydes drinks med navne som "flirt i liften", "korsbåndet" og "hjernerystelse"(hvad disse drinks indeholder melder historien ikke, men de lyder da gode!). Baren er super hyggeligt indrettet med træmøbler, så med skistøvlerne på er afterski-stemningen hurtigt i hus. Priserne i baren er rimelige, og udvalget af kolde drikke er godt. Hvis man har et studiekort og er en gruppe venner af sted, har SkiArena Aarhus et studentertilbud til 750 kr. for 4-6 personer. Prisen inkluderer leje af udstyr og en times skiløb. For én person er prisen 275 kr. pr. time.  

Andre alternativer til skituren:

 

Børstebakke

Days Søhøjlandet er et helårs-skicenter med en børstebakke på 117 m. Prisen er 100 kr. i timen inklusiv leje af udstyr. Skiene glider udmærket på børsterne, men turen ned føles hurtigt kort og lidt ensformig.

 

Skøjtetur

Ja, ja, vi ved det godt. At skøjte er jo ikke som at stå på ski, men lidt glid i fødderne kan tage toppen af ski-længslen væk. Prisen varierer fra sted til sted men er ca. 70-90 kr. med leje af skøjter, så det er til at betale. Og så er det jo ideelt til en sjov og hyggelig date på glatis.

 

Kunstige skibakker

None

None

Måske bliver der bedre muligheder for alternative skiture i fremtiden. I hvert fald er flere projekter under opsejling bl.a. Amagerforbrændingen i KBH, som er det store kraftværk tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels. Her vil det i 2016 blive muligt at stå på ski året rundt ned af bygningens  skrå vægge. Sejt! Også i Randers er et projekt på tegnebrættet. Vi fra TJECK er ellevilde med udsigten til mere skiløb inden for landets grænser!