SPORT

man, 30 maj 2016

TAKforSiIDST vil være Danmarks nye pigeband

TAKforSIDST er klar til at indtage sommerlandet, de lagde ud på Jelling Musikfestival

Med inspiration fra pigernes egne drukture, tømmermænd, breakeups og forelskelser har tvillingesøstrene Elisabeth og Katrine sammen med bedsteveninden SIF begået singlen #AVMITHOVED, som hitter på radiostationerne i øjeblikket. TJECK Magazine mødte pigerne på Jelling Musikfestival, hvor de annoncerede, at de går efter at blive Danmarks nye, store pigeband.

Et af forbillederne er 70-80’er bandet Shit&Chanel med bl.a. unge udgaver af Anne Linnet og Lis Sørensen. »Danmark har brug for et nyt pigeband som dengang, og vi går helt klart efter at udfylde den rolle. Lige nu er vi ude på spillejobs for at få,« siger Sif. Tvillingesøstrene Elisabeth og Katrine er enige: »Vi fik pladekontrakt for et år siden, har udsendt to singler og flere er på vej. Vores mål er at sende det første album på gaden omkring jul.«   https://www.youtube.com/watch?v=cJmeCxTx-ys

Det er pigernes venskab, der driver bandet og sangene frem.

»Vi har forsøgt at været meget ambitiøse og lægge vores arbejde ind i faste rammer. Men det fungerer ikke for os at tage i sommerhus i Thy for på kommando at lave ny musik. Det er meget bedre, når det opstår, når vi alligevel bare er sammen,« fortæller Elisabeth. Inspirationen kommer, når pigerne er i byen eller når de bare mødes for at være sammen. Så kommer guitaren frem og de leger sig igennem nye akkorder tekster. Med tekster som ”Jeg kommer først over dig, når der ligger en ny under mig”, er der ingen tvivl tilbage om, at pigernes univers kredser om natten udskejelser og tømmermændene dagen efter. De tre piger i TAKforSIDST er autodidakte. SIF fik de første erfaringer på musiklinjen på Smededal Efterskole, mens Katrine har været en tur omkring Egå Ungdomshøjskole, hvor hun blev inspireret af musikmiljøet. Men mere målrettet undervisning har de ikke modtaget. »Vi laver musik lige ud af posen. Det er en hobby, hvor det gælder om at have det sjovt. Man kan høre, vi er uskolede, men det er en del af vore image, at det er energien og det spontane, som skal bære os igennem,« fortæller SIF.