STUDIELIV

ons, 03 jun 2015

Dagen derpå er vi stadig blå

Farvefesten The Color Run flytter sig i denne tid rundt i landet, og vi var med i Aarhus

Tekst: Anne Kildegaard Hansen og Sune Kåre Sørensen

Foto: Klaus Dreyer / Headturn Images

Anders Lund Madsen sagde engang, at man i Danmark kan opleve alle fire årstider inden for ti minutter, hvilket var enormt rammende for søndagens vejr under det aarhusianske Color Run i Gellerupparken. Alligevel var det en kæmpestor og farverig urban søndagsfest, hvor tusindvis af deltagere gik fra smølfeblå til hulkgrøn, mens andre var pretty in pink eller gule – eller bare lidt af det hele – efter de fem kilometer på stierne i boligområdet.

The Color Run slår sig op som 'The world’s happiest 5k', og smilene hos de mange børnefamilier, babes og Aarhus-borgmester Bundsgaard bekræftede det.

TJECK Magazine var repræsenteret gennem de sporty skribenter Anne og Sune. De kom cruisende til målområdet med hundredevis af andre kulørte cyklister, der iført strutskørter og løbesko var klar til sjov og ballade. For The Color Run er sjov og ballade – og egentligt ikke så meget et løb. Det er ikke her, kenyanerne kommer for at sætte rekorder. Som en far sagde til sin søn undervejs: ”Sæt farten ned, Christoffer. I dag er der ingen, der tager tid”. Om det bare var fordi, han ikke kunne følge med, vides ikke.

Da Anne og Sune nåede i mål, føltes det som om, de havde stået ved startlinjen og ventet på startskuddet i lige så lang tid, som de brugte på selve ruten. Der blev nemlig kun sendt små grupper af sted ad gangen – måske for at give de frivillige i farvezonerne ude på ruten en chance for at følge med. Det tog liiidt lang tid. Men under løbeturen var der lutter lækker stemning, og det fortsatte med mere farvefest foran scenen i målområdet, hvor der blev dj’et og danset.

Musikken er nu slukket, danserne har fået fri, og farverne er forsøgt vasket af. Anne og Sune kan dog nyde synet af blandt andet blå negle trods to bade og mindes en god dag i Gellerup. De næste byer, der skal gøre klar til at bekende kulør, er Herning d. 21. juni, Slagelse d. 27. juni, Aalborg d. 29. august og Kolding d. 19. september.

Du kan se, hvordan farvefesten så ud lige her:

[st-gallery id="556ee5ae29cdc"]