STUDIELIV

tir, 08 sep 2015

Danmark sættes på vandsportens verdenskort

TJECK Magazines skribent (tv.) hoppede også selv i bølgerne for et par dage siden.

De hvide WATERZ-flag blafrer i vinden langs hovedvejen fra byens begyndelse i nord til surf-skolen i syd. De vidner om, at Hvide Sande har viet weekenden og denne uge til vandsportsfestivalen WATERZ, som i år også indebærer U20 VM i windsurfing.

Tekst og foto: Anne Kildegaard Hansen

Det er svært ikke at blive grebet af stemningen, der gennemsyrer hele Hvide Sande i disse dage. De lokale har deres hverdag ved Vesterhavet, og vi andre kommer på besøg for at blive blæst igennem og måske hoppe i havet eller ud på Ringkøbing Fjord med et surf- eller kiteboard under fødderne.

Men i denne uge er både faste beboere og gæster fra ind- og udland samlet til WATERZ 2015, som udover aktiviteter og konkurrencer for vandhunde i alle aldre også rummer U20 VM i windsurfing. Der bliver sejlet langdistance, kørt slalom, freestylet og meget mere, så der er nok at give sig til eller se på, hvis man hellere vil heppe.

None

None

 
None

None

Læs også Hvide Sande er klar til et vådt U20 VM

Sport Event Denmark, som afholder mange af de store internationale sportsbegivenheder i Danmark, bakker op om WATERZ og støtter arrangørerne økonomisk.

”Jeg synes, det er et interessant koncept, man har lavet i Hvide Sande, hvor man prøver at etablere en vandsportsfestival med et antal forskellige idrætsgrene, og så har man jo indlagt det her mesterskab, som er det, der trigger os,” siger Lars Lundov, som er direktør for Sport Event Denmark.

Det er ikke hver dag, Sport Event Denmark engagerer sig i et ungdomsverdensmesterskab, men hvis de vurderer, at deres involvering sammen med de gode kræfter fra kommunerne med flere kan være med til at skabe et event, som kan blive større, så er det det, de sigter imod.

Lars Lundov håber, at WATERZ i de kommende år kan vokse og blive endnu mere prestigefyldt. Sport Event Denmark har også en lille aktie i Cold Hawaii, som Klitmøller lidt længere mod nord bliver kaldt, så det er ikke nyt for dem at engagere sig i byer og begivenheder, der kan sætte Danmark på verdenskortet inden for vandsport.

”Det skulle gerne være med til at markedsføre Danmark generelt, dansk idræt, vores foreningskultur og de mange frivillige, som bliver involverede i forbindelse med et arrangement som WATERZ. Og forhåbentligt har de udenlandske gæster også fået en rigtig god oplevelse og mødt den danske gæstfrihed,” siger Lars Lundov.

I weekenden viste nogle af Danmarks bedste wakeboardere, hvad de kunne på kabelbanen. I de kommende dage indtager verdenseliten vandet, og WATERZ slutter først d. 12. september, så du kan sagtens nå at se de surfere nyde de fede forhold, vi har herhjemme.

Se mere på hjemmesiden www.waterz.dk

None

None

None

None

None

None

None

None