STUDIELIV

tir, 01 sep 2015

Dansk undergrundshåb er tilbage

Kasper Spez’ album er musik til dagen efter festen. Der hvor tømmermændene rammer, og eksistensen presser sig på.
En af dansk hip-hops mest respekterede navne er tilbage efter 6 års tavshed og deler i dag en ny sang med Trille på vokal. Kasper Spez udgiver den 25. september albummet Logi. Som vanligt er det velturnerede tekster fra Kasper Spez’ hånd med gehør for det danske sprog. Musikken rykker ved hip-hoppens grænser og byder på tiltalende og udfordrende sange Lyt til den nye single ”Typer” her

På ”Typer” er Trille med på en eksklusiv vokaloptræden. Kasper Spez fortæller om Trille:

Trille står for mig som et talerør og et ikon. Hun formår at formidle små eksistensers problemstillinger, og der er en oprigtighed at spore i både teksterne, musikken og øjnene. Jeg wrestlede lidt mod ud af en håndfuld pilsnere og smed en bramfri men ydmyg mail til Trille, der var yderst venligt og indvilligede i at jeg måtte bruge det smukke nummer “Der hvor lyset findes” på mit nye nummer “Typer”

Kasper Spez udgav i 2009 debutalbummet Fantasten, der fulgte op på en EP. Med de tre udgivelser har Kasper Spez vakt stor respekt i undergrunden. Efter et langt tilløb er Spez nu tilbage med albummet Logi, der består af 12 sange udklækket i et ombygget redskabsskur i kolonihaven. Albummet er produceret sammen med Es (har også produceret L.O.C.) i studiet Graven. Derudover har Peder fra The Prunes, Gramsespektrum og Xtra Naan produceret ”Drivtømmer” og ”Falder” på albummet.
None

None

På Logi balancerer Kasper’s lyriske univers de fordrukne tanker fra Tom Waits og C.V. Jørgensen i et mix af fortællinger, han har hørt på caféer og barer. Der er fortællingen om den unge mand, der vil gå til kanten og suge lidt frihed, for dernæst at løbe hjem igen, inden det bliver alt for farligt. Og fortælling om manden, der går ud og søger konflikten og slåskampen for at få noget indhold i sit ellers tomme liv. Alt sammen flettet ind i Spez’ rytmiske brug af sproget, hvor ordene drejes og vendes i misfortolkede samtaler mellem fremmede og forsøget på at forstå og tage stilling til andres og egne dæmoner. For Kasper Spez handler Logi om at tage ophold og logi i andre menneskers liv og fortællinger. Spez har tidligere varmet op for Per Vers’ turné og spiller egne koncerter til september og oktober •11. september Boom Bla Star på Gimle •26. september Atlas, Århus •1. oktober Jazzhouse, Kbh •2. oktober Dexter, Odense

Vinylsærtryk

Pladeselskabet Run for Cover udgiver en limiteret vinyl-udgave af Logi i et oplag på 300 kun vinyler. Kan forudbestilles her: http://www.runforcover.dk/vare/14610-lper-kasper-spez-logi-lp-limited-edition-ude-oktober-15. Run for Cover udsendte i 2009 også et særtryk af Fantasten, der blev udsolgt i forsalg. Vinyludgivelsen af Logi består af et håndlavet gatefold-omslag med tryk både ind- og udvendigt. Omslaget limes ikke, så den kan foldes ud til et stort stykke artwork, man kan hænge op som plakat.